Antena 3 CNN Externe Surse judiciare: Arestul preventiv în cazul lui DSK va fi prelungit

Surse judiciare: Arestul preventiv în cazul lui DSK va fi prelungit

Surse judiciare: Arestul preventiv în cazul lui DSK va fi prelungit
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    21 Feb 2012   •   20:26

Măsura de arest preventiv luată împotriva fostului director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, pentru complicitate la proxenetism şi tăinuire de abuz de bunuri sociale în aşa-numitul dosar Carlton va fi prelungită, potrivit unei surse citate de AFP.

Un judecător de instrucţie este aşteptat în cursul serii la cazarma Jandarmeriei din Lille, unde a fost plasat în arest preventiv DSK, pentru a prelungi această măsură.

Dominique Strauss-Kahn a fost plasat în arest preventiv marţi, pentru complicitate la proxenetism agravat în bandă organizată şi tăinuire de abuz de bunuri sociale la sosirea sa.

Fostul şef al FMI, în vârstă de 62 de ani, urma să fie interogat în legătură cu o serie de petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris şi Washington. Scopul anchetatorilor era de a stabili dacă DSK ştia că femeile care participau erau prostituate.

Ultima călătorie a avut loc între 11 şi 13 mai, la Washington, înaintea arestării lui DSK în dosarul acuzaţiilor de agresiune sexuală aduse de o cameristă angajată a hotelului Sofitel din New York.

Arestul preventiv, măsură privativă de libertate ce se ia în cadrul unei anchete judiciare împotriva unei persoane suspectate de a fi comis o infracţiune, are o durată iniţială de 24 de ore, dar poate fi prelungit, potrivit aceleiaşi surse.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close