Antena 3 CNN Externe Surse: Oficialii americani ar fi ajuns la o înţelegere pentru reducerea deficitului bugetar

Surse: Oficialii americani ar fi ajuns la o înţelegere pentru reducerea deficitului bugetar

Surse: Oficialii americani ar fi ajuns la o înţelegere pentru reducerea deficitului bugetar
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
31 Iul 2011   •   20:20
Negocierile dintre politicienii de la Washington pentru reducerea deficitului bugetar sunt "foarte aproape” de un acord. Conform surselor citate de CNN, oficialii ar fi „în principiu de acord” pentru un pachet de trei trilioane de dolari (3.000 de miliarde de dolari) pentru creşterea plafonului de îndatorare.

Liderul republicanilor, Mitch McConell a declarat, pentru CNN că speră să fie încheiat acest acord în curând. Liderul a adăugat că taxele nu vor fi majorate şi că această măsură va duce şi la reduceri mai ample a deficitului bugetar, conform Reuters.

În schimb, un oficial de la Casa Albă a menţionat că "există discuţii foarte avansate, dar încă nu s-a căzut de acord pe nici un plan."

SUA riscă să piardă ratingul economic maxim, AAA, în umbra acestor probleme legate de limita de îndatorare.

Statele Unite se află într-un moment foarte delicat din punct de vedere economic, fiind doar la trei zile distanţă de intrarea în faliment. Statele Unite au datorii de circa 14.300 de miliarde de dolari şi clasa politică negociază creşterea plafonului de îndatorare cu alte câteva mii de miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: SUA deficit bugetar economie Washington
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close