Antena 3 Externe Surse: Oficialii americani ar fi ajuns la o înţelegere pentru reducerea deficitului bugetar

Surse: Oficialii americani ar fi ajuns la o înţelegere pentru reducerea deficitului bugetar

de Antena3.ro    |    31 Iul 2011   •   20:20
Surse: Oficialii americani ar fi ajuns la o înţelegere pentru reducerea deficitului bugetar
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
Negocierile dintre politicienii de la Washington pentru reducerea deficitului bugetar sunt "foarte aproape” de un acord. Conform surselor citate de CNN, oficialii ar fi „în principiu de acord” pentru un pachet de trei trilioane de dolari (3.000 de miliarde de dolari) pentru creşterea plafonului de îndatorare.

Liderul republicanilor, Mitch McConell a declarat, pentru CNN că speră să fie încheiat acest acord în curând. Liderul a adăugat că taxele nu vor fi majorate şi că această măsură va duce şi la reduceri mai ample a deficitului bugetar, conform Reuters.

În schimb, un oficial de la Casa Albă a menţionat că "există discuţii foarte avansate, dar încă nu s-a căzut de acord pe nici un plan."

SUA riscă să piardă ratingul economic maxim, AAA, în umbra acestor probleme legate de limita de îndatorare.

Statele Unite se află într-un moment foarte delicat din punct de vedere economic, fiind doar la trei zile distanţă de intrarea în faliment. Statele Unite au datorii de circa 14.300 de miliarde de dolari şi clasa politică negociază creşterea plafonului de îndatorare cu alte câteva mii de miliarde de dolari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close