Antena 3 CNN Externe Suspectul atentatului de la metroul din New York, prima apariție în fața judecătorilor. A fost reținut fără posibilitatea eliberării pe cauțiune

Suspectul atentatului de la metroul din New York, prima apariție în fața judecătorilor. A fost reținut fără posibilitatea eliberării pe cauțiune

Frank James, în vârstă de 62 de ani, a fost adus la un tribunal federal din Brooklyn, joi, la puțin mai puțin de 24 de ore după ce a fost arestat în East Village din Manhattan. Judecătorii au decis să-l rețină fără posibilitatea eliberării pe cauțiune.

Suspectul atentatului de la metroul din New York, prima apariție în fața judecătorilor. A fost reținut fără posibilitatea eliberării pe cauțiune
Sursa foto: Twitter/ NYPost
de Cerasela Stafie    |    14 Apr 2022   •   21:51

Procurorul adjunct Sara K. Winik a declarat instanței că Frank James a provocat panică în metroul din New York într-un mod nemaivăzut din 11 septembrie (atacul terorist de la turnurile gemene).

”Inculpatul a deschis focul în mod terifiant asupra pasagerilor dintr-un metrou aglomerat, întrerupându-le naveta de dimineață într-un mod pe care orașul nu l-a văzut de mai bine de 20 de ani”, scrie The Independent.

Magistratul american Roanne L Mann a ordonat ca James să fie ținut în custodie federală fără cauțiune și să fie supus unei evaluări psihiatrice.

Bărbatul a fost arestat fără incidente în East Village din Manhattan, miercuri după-amiază, după ce chiar el ar fi sunat pentru a anunța poliția că se află la un McDonald's din apropiere. Ofițerii au mers la local, dar suspectul fugise. A fost prins în apropiere de locul cu pricina.

Atacatorul a împușcat 10 persoane. Alți 19 oameni au fost răniți în atacul de marți dimineață, la o oră de vârf din Sunset Park, Brooklyn. Poliția a spus că în atac au fost trase 33 de cartușe.

Motivul rămâne neclar. În dosarul său, înaintea înfățișării de joi, procurorii au spus că James reprezenta un ”risc grav și continuu pentru comunitate, care necesită detenție”. Oamenii legii au mai precizat și că există riscul ca individul să fugă.

×
Subiecte în articol: atac armat metrou New York atacator
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close