Antena 3 CNN Externe Suspect de spălare de bani, prins după ce a umblat cu un cozonac de Crăciun în aprilie

Suspect de spălare de bani, prins după ce a umblat cu un cozonac de Crăciun în aprilie

Suspect de spălare de bani, prins după ce a umblat cu un cozonac de Crăciun în aprilie
02 Apr 2015   •   18:06

Poliţiştii italieni au găsit 250.000 de euro ascunşi într-un panettone, în portbagajul maşinii unui om de afaceri din Brescia, suspectat de spălare de bani, a anunţat joi poliţia, citată de agenţia ANSA în pagina electronică.

Poliţiştii, care urmăreau maşina în care se aflau omul de afaceri şi un rezident italian din Elveţia, au devenit suspicioşi după ce au observat că acesta transporta panettone, un cozonac italian specific Crăciunului.

După ce au descoperit cei 250.000 de euro ascunşi în panettone, ofiţerii Poliţiei economice au percheziţionat locuinţa omului de afaceri şi au găsit 1,2 milioane de euro în bancnote de 100 de euro. Banii erau ascunşi într-un compartiment secret în beci, sub o maşină de spălat.

Bărbatul, care are afaceri în domeniul construcţiilor, a fost inculpat pentru spălare de bani şi, în urma investigaţiilor, s-a descoperit că avea taxe neplătite în valoare de 300.000 de euro, a precizat poliţia.

Un judecător de la Tribunalul din Brescia a dispus confiscarea banilor descoperiţi şi a unor depozite bancare în valoare de 1,4 milioane de euro.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close