Antena 3 CNN Externe Suspect internaţional de terorism, noul ministru al Apărării în Iran

Suspect internaţional de terorism, noul ministru al Apărării în Iran

Suspect internaţional de terorism, noul ministru al Apărării în Iran
Sursa foto: ahmad vahidi
02 Sep 2009   •   13:56

Un fost comandant al Gărzii revoluţionare, căutat de Interpol pentru organizarea celui mai grav atac terorist din Argentina este pe cale să devină noul ministru iranian al Apărării, după ce parlamentul arăta că va confirma nominalizarea.


Generalul Ahmad Vahidi este acuzat că a planificat atacarea cu bombă a centrului evreiesc din Buenos Aires în 1994, când era comandantul forţelor Quds , unitate a Gărzii Revoluţionare responsabilă pentru operaţiunile externe. El este unui din cei cinci iranieni căutaţi pentru atentatul în care au murit 85 de persoane. Iranul neagă că ar fi fost implicat.

Israel şi Argentina au reacţionat cu furie la nominalizare. Buenos Aires a calificat-o un ?afront la adresa justiţiei argentiniene şi a victimelor?. De asemenea, preşedintele american a calificat includerea lui Vahidi în cabinet ca ?stânjenitoare?.

Cu toate acestea opoziţia internaţională pare doar să fi întărit şansele sale.


Un membru al parlamentului iranian, Hadi Qavami, a întrerupt discursul generalului Vahidi pentru a spune că iniţial se opusese numirii sale, dar şi-a schimbat părerea după ?acuzaţiile sioniştilor? şi îl va vota. Comentariile sale au provocat laude şi strigăte de ?Moartea Israelului!? din partea altor deputaţi.

Votul de miercuri pentru noul cabinet de 26 de miniştri este un test important pentru sprijinul de care se bucură preşedintele Mahmoud Ahmadinejad. Analiştii cred că noul guvern va fi aprobat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close