Antena 3 CNN Externe Primele imagini cu suspectul din atacul soldat cu cel puțin trei morți în mall-ul din Copenhaga | Un cetățean rus, printre victime

Primele imagini cu suspectul din atacul soldat cu cel puțin trei morți în mall-ul din Copenhaga | Un cetățean rus, printre victime

Imagini care, aparent, îl surprind pe atacatorul din Copenhaga în mall-ul unde și-a executat victimele au început să apară pe rețelele sociale și au fost preluate de presa internațională.

Primele imagini cu suspectul din atacul soldat cu cel puțin trei morți în mall-ul din Copenhaga | Un cetățean rus, printre victime
Sursa foto: Twitter @JURYR00M
de Adrian Iclozan    |    04 Iul 2022   •   12:00

Într-una dintre imagini, ce provine dintr-un clip video, se vede un bărbat îmbrăcat în bermude și purtând o jachetă fără mâneci, de culoare închisă, în timp ce ține în mâini o armă cu țeavă lungă.

BBC precizează că videoclipul din care a fost decupată imaginea îl arată pe suspect oprindu-se pentru scurt timp, cu arma pe umăr, înainte de a începe să alerge spre centrul comercial.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Poliția daneză a anunțat că nu există indicii care să susțină ipoteza unei motivații teroriste în atacul de la mall-ul din Copenhaga.

Poliția: Suspectul avea un istoric medical de boli psihice

Soeren Thomassen, șeful poliției din capitala daneză, a spus că suspectul are un istoric medical de boli psihice.

Victimele sale par să fi fost alese la întâmplare, a adăugat oficialul.

Trei oameni au fost uciși, duminică, după ce un bărbat a deschis focul în mall-ul Field's, în sudul orașului.

Alte patru persoane au fost internate în spital cu răni grave.

Poliția a reușit să-l rețină pe suspect, care era înarmat cu o pușcă, un pistol și un cuțit.

Autoritățile au comunicat că este vorba despre un etnic danez, de 22 de ani.

Suspectul, înarmat cu arme legale, dar fără licență

Materiale video, despre care se crede că provin de pe conturile sociale ale suspectului, îl înfățișează pe acesta pozând înarmat, făcând gesturi de simulare a sinuciderii și vorbind despre medicamente pentru tratament psihiatric care "nu au efect", transmite BBC.

Suspectul nu avea permis pentru armele găsite asupra sa, adaugă sursa citată, care indică în acest sens informații difuzate de autoritățile polițienești.

Posesia de arme semi-automate și de pistoale este permisă în Danemarca pe baza unei autorizații speciale, în timp ce armele automate sunt interzise civililor. 

Cei care aplică pentru un permis de port-armă trebuie să specifice motivul real pentru care solicită autorizarea, cum ar fi vânătoarea sau tirul sportiv.

De asemenea, aplicanții pentru permis de port-armă trebuie să treacă de verificări ale cazierului și ale istoricului privind eventuale afecțiuni psihice.

Au fost identificate persoanele ucise în atacul din mall-ul Field's

Cele trei persoane ucise în mall-ul din Copenhaga sunt doi adolescenți danezi - un băiat și o fată - ambii cu vârste de 17 ani și un cetățean rus, rezident în Danemarca, conform unui anunț făcut de autorități. 

Răniții aduși la spital în stare gravă sunt două femei daneze de 19 și de 40 de ani și doi cetățeni suedezi: un bărbat de 50 de ani și o fată de 16 ani.

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close