Antena 3 Externe Șapte indivizi suspecţi au fost reținuți în apropiere de locul unde se ține summitul G7

Șapte indivizi suspecţi au fost reținuți în apropiere de locul unde se ține summitul G7

de Alexandra Ionescu    |    11 Iun 2021   •   21:17
Șapte indivizi suspecţi au fost reținuți în apropiere de locul unde se ține summitul G7
Sursa foto: Hepta

Şapte indivizi suspecţi au fost reţinuţi de autorităţile britanice în apropierea locului în care se desfăşoară summitul Grupului ţărilor puternic industrializate (G7).

Două vehicule au fost oprite de poliţie în zona Loggans, situată în districtul britanic Hayle.

Trei persoane au fost reţinute din cauza deţinerii unor materiale destinate provocării de daune asupra bunurilor publice, iar alte patru din cauza suspiciunilor privind riscul perturbării unui eveniment public.

Indivizii reţinuţi pregăteau acţiuni violente de protest faţă de summitul G7, care se desfăşoară în localitatea britanică St Ives, situată în districtul Cornwall.

"Continuăm să permitem protestele paşnice şi legale, dar acţiunile infracţionale şi dezordinea publică nu vor fi tolerate", a comunicat Poliţia britanică, potrivit BBC.

La summitul G7 participă liderii din SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie. De asemenea, sunt prezenţi lideri ai Uniunii Europene.

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 14 iunie 2021, la Summitul Alianței Nord-Atlantice, organizat la Cartierul General al NATO din Bruxelles, Regatul Belgiei.

În cadrul reuniunii la nivel înalt, liderii aliați vor decide asupra liniilor prioritare pe care se va fundamenta consolidarea rolului politic și militar al Alianței, precum și de actor cu proiecție la nivel global, ca rezultat al procesului de reflecție strategică NATO 2030.

În acest context, pe agenda Summitului se află și decizia de declanșare a negocierilor privind un nou Concept Strategic al Alianței, în contextul schimbărilor fundamentale ale mediului internațional de securitate față de momentul adoptării, în 2010, a Conceptului Strategic actual, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale. 

Reuniunea va prilejui, totodată, reafirmarea valorii esențiale a relației transatlantice pentru securitatea euroatlantică, inclusiv în contextul primei participări a Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la un Summit aliat. 

×
Subiecte în articol: suspecţi summit Marea Britanie

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close