Antena 3 CNN Externe Suspectul acuzat de moartea jurnalistei Viktoria Marinova rămâne în arest pe termen nedefinit

Suspectul acuzat de moartea jurnalistei Viktoria Marinova rămâne în arest pe termen nedefinit

Suspectul acuzat de moartea jurnalistei Viktoria Marinova rămâne în arest pe termen nedefinit
19 Oct 2018   •   14:45

 Tribunalul regional din Ruse a decis vineri că Severin Krasimirov, acuzat că a violat-o şi ucis-o la 6 octombrie pe ziarista Viktoria Marinova, va rămâne în arest pe termen nedefinit, date fiind dovezile existente împotriva sa şi riscul de a fugi sau de a comite o altă crimă, informează agenţiile BTA, Focus şi Reuters. 

Acuzatul, care nu a obiectat la decizia curţii, a afirmat că regretă faptele comise. 

"Nu-mi vine să cred că am făcut aşa ceva. Îmi pare rău", a declarat Krasimirov reporterilor înainte de şedinţa tribunalului. "Nu-mi amintesc chiar tot. Am lovit-o, ea a căzut, am vrut să plec dar ea m-a apucat. (...) Sunt vinovat", a adăugat el, subliniind că acceptă orice pedeapsă. 

Potrivit procurorului regional din Ruse Gheorghi Gheorghiev, Krasimirov a recunoscut că a lovit-o pe ziaristă, dar nu a spus nimic despre viol. Nu există dovezi că ar fi avut vreun complice şi a susţinut că nu o cunoştea pe victimă şi nu o văzuse la televizor, dar că s-au certat înainte de comiterea faptei. Tânărul a mai spus că ia medicamente, dar nu ştie ce sunt. 

Krasimirov, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat în Germania la 10 octombrie şi extrădat în Bulgaria la 17 octombrie, iar joi a fost pus oficial sub acuzare pentru asasinarea Viktoriei Marinova. 

Marinova, în vârstă de 30 de ani, prezentatoare a televiziunii private TVN, a fost găsită moartă pe malul Dunării, la Ruse, în 6 octombrie. Ancheta a stabilit că fusese bătută şi violată, înainte de a fi ucisă. 

Moartea ei a stârnit un val de indignare atât în ţară cât şi în străinătate, dar potrivit procurorilor nu sunt dovezi că asasinarea sa a avut vreo legătură cu munca depusă. 

Probele de ADN îl indică pe Krasimirov şi anchetatorii au strâns şi alte dovezi împotriva sa, a menţionat vineri ministrul bulgar de interne Mladen Marinov.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: moarte Bulgaria termen arest
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close