Antena 3 Externe Suspectul acuzat de moartea jurnalistei Viktoria Marinova rămâne în arest pe termen nedefinit

Suspectul acuzat de moartea jurnalistei Viktoria Marinova rămâne în arest pe termen nedefinit

19 Oct 2018   •   14:45
Suspectul acuzat de moartea jurnalistei Viktoria Marinova rămâne în arest pe termen nedefinit

 Tribunalul regional din Ruse a decis vineri că Severin Krasimirov, acuzat că a violat-o şi ucis-o la 6 octombrie pe ziarista Viktoria Marinova, va rămâne în arest pe termen nedefinit, date fiind dovezile existente împotriva sa şi riscul de a fugi sau de a comite o altă crimă, informează agenţiile BTA, Focus şi Reuters. 

Acuzatul, care nu a obiectat la decizia curţii, a afirmat că regretă faptele comise. 

"Nu-mi vine să cred că am făcut aşa ceva. Îmi pare rău", a declarat Krasimirov reporterilor înainte de şedinţa tribunalului. "Nu-mi amintesc chiar tot. Am lovit-o, ea a căzut, am vrut să plec dar ea m-a apucat. (...) Sunt vinovat", a adăugat el, subliniind că acceptă orice pedeapsă. 

Potrivit procurorului regional din Ruse Gheorghi Gheorghiev, Krasimirov a recunoscut că a lovit-o pe ziaristă, dar nu a spus nimic despre viol. Nu există dovezi că ar fi avut vreun complice şi a susţinut că nu o cunoştea pe victimă şi nu o văzuse la televizor, dar că s-au certat înainte de comiterea faptei. Tânărul a mai spus că ia medicamente, dar nu ştie ce sunt. 

Krasimirov, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat în Germania la 10 octombrie şi extrădat în Bulgaria la 17 octombrie, iar joi a fost pus oficial sub acuzare pentru asasinarea Viktoriei Marinova. 

Marinova, în vârstă de 30 de ani, prezentatoare a televiziunii private TVN, a fost găsită moartă pe malul Dunării, la Ruse, în 6 octombrie. Ancheta a stabilit că fusese bătută şi violată, înainte de a fi ucisă. 

Moartea ei a stârnit un val de indignare atât în ţară cât şi în străinătate, dar potrivit procurorilor nu sunt dovezi că asasinarea sa a avut vreo legătură cu munca depusă. 

Probele de ADN îl indică pe Krasimirov şi anchetatorii au strâns şi alte dovezi împotriva sa, a menţionat vineri ministrul bulgar de interne Mladen Marinov.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: moarte Bulgaria termen arest

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close