Antena 3 CNN Externe Suspectul de terorism, reținut în Olanda, eliberat de poliție

Suspectul de terorism, reținut în Olanda, eliberat de poliție

Suspectul de terorism, reținut în Olanda, eliberat de poliție
24 Aug 2017   •   22:49

Poliţia olandeză a anunţat că l-a eliberat joi pe şoferul unei dube înmatriculate în Spania şi încărcate cu butelii cu gaz, reţinut cu o zi înainte după anularea unui concert rock în oraşul Rotterdam din cauza unei "ameninţări teroriste", transmite AFP. 

Şoferul, cetăţean spaniol, "a fost eliberat în cursul serii şi nu mai este suspect în anchetă", a făcut cunoscut joi poliţia din Rotterdam într-un comunicat. 

Un alt individ, reţinut joi în jurul orelor 02.00 (00.00 GMT) în regiunea Brabant din sudul ţării, rămâne însă în arest. El "este suspectat de implicare în pregătirea unui atentat terorist", a subliniat şeful poliţiei din Rotterdam, Frank Paauw. 

Şoferul a fost audiat "în mai multe rânduri" miercuri şi joi. El a fost arestat miercuri în jurul orelor 21.30 (19.30 GMT) la câteva sute de metri de sala Maassilo, situată într-o zonă portuară din sudul oraşului, unde urma să cânte trupa californiană Allah-Las. 

"În cursul acestor interogatorii, a fost confirmat faptul că nu există nicio legătură între şofer şi ameninţarea din seara trecută", a precizat poliţia. 

Acest bărbat, aflat în posesia unei autorizaţii pentru transportul buteliilor cu gaz, "părea sub influenţa alcoolului". El "a greşit de mai multe ori drumul", a afirmase anterior şeful poliţiei din Rotterdam. 

Echipele speciale au verificat amănunţit camioneta şi "nu au descoperit altceva pe lângă butelii", iar o percheziţie la domiciliul său "nu a oferit pentru moment niciun indiciu în privinţa vreunei legături cu ameninţarea teroristă de la Maassilo", a mai explicat poliţia. 

"Este vorba mai repede despre un om nepotrivit într-un loc nepotrivit, la momentul nepotrivit şi cu o încărcătură nepotrivită în maşina sa, decât despre terorism", a subliniat Frank Paauw.

×
Subiecte în articol: suspect terorism Olanda
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close