Antena 3 CNN Externe Suspendarea preşedintelui Basescu face înconjurul lumii. Referendumul, în ziare şi televiziuni de pe toate continentele

Suspendarea preşedintelui Basescu face înconjurul lumii. Referendumul, în ziare şi televiziuni de pe toate continentele

Suspendarea preşedintelui Basescu face înconjurul lumii. Referendumul, în ziare şi televiziuni de pe toate continentele
Sursa foto: Foto: Captură BBC
de S.T.    |    07 Iul 2012   •   11:31

Ştirea privind referendumul de suspendare a Preşedintelui României a făcut şi continuă să facă înconjurul planetei.

Ziare şi televiziuni de pe toate continentele au urmărit pas cu pas dezbaterile şi votul de ieri din Parlamentul României.

"Parlamentul României a votat suspendarea Preşedintelui Băsescu, după ce coaliţia aflată la putere l-a acuzat de încălcarea constituţiei şi abuz de putere", scrie Euronews.

La fel ca Euronews, şi postul BBC a anunţat suspendarea Preşedintelui României.

"Evenimentele petrecute în România de când domnul Ponta a venit la putere, în luna mai, au atras comparaţii cu efortul lui Viktor Orban, Premierul Ungariei vecine, de a înrădăcina partidul său la putere."

În acelaşi ton, revista Foreign Policy spune că "ţinând cont de problemele de anul trecut din Ungaria, liderii europeni nu vor fi încântaţi de prăbuşirea instituţiilor democratice într-un alt stat nou din Uniunea Europeană."

"Este o criză importantă. Preşedintele a fost suspendat de coaliţia parlamentară", titrează France 24.

Alături de France 24, în presa franceză, Liberation, Le Parisien, Le Figaro vorbesc despre războiul dintre liderii României, iar în Spania, ziarele El Mundo şi ABC sunt la fel de interesate de subiect.

"Preşedintele Român Traian Băsescu a fost suspendat", titrează, în Austria, Wiener Zeitung. Potrivit ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, Comisia Europeană ar putea folosi ca armă politică împotriva lui Victor Ponta raportul MCV din această lună.

Peste ocean, New York Times scrie pe larg despre votul din Parlamentul României, dar şi despre îngrijorările exprimate de europeni faţă de situaţia de la Bucureşti, aşa cum au transmis, de altfel, şi posturile CNN, Fox News, ABC şi CBS.

Situaţia de la Bucureşti e comentată intens şi de vecinii României - Bulgaria, Ungaria, Serbia.


×
Subiecte în articol: referendum parlament
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close