Antena 3 Externe Suspiciuni de ilegalităţi cu carnea de cal, încă din februarie 2012 în spaţiul european

Suspiciuni de ilegalităţi cu carnea de cal, încă din februarie 2012 în spaţiul european

18 Feb 2013   •   09:45
Suspiciuni de ilegalităţi cu carnea de cal, încă din februarie 2012 în spaţiul european

Trei state europene au fost notificate încă de anul trecut cu privire la anumite suspiciuni în ceea ce priveşte carnea de cal, a anunţat, luni, Agenţia britanică pentru siguranţa alimentară, informează  CNN.

Alertele, care au fost emise pe 1 februarie, 15 februarie şi 17 martie 2012, indicau Danemarca, Ungaria şi Italia ca fiind pasibile de investigaţii în ceea ce priveşte carnea de cal. Toate aceste informaţii au fost furnizate prin Sistemul Rapid de Alertă al UE.

Potrivit purtătorului de cuvânt al agenţiei, Amy Cope, carnea vizată de alerte nu a intrat în Marea Britanie. În plus, "aceste trei alerte sunt doar câteva din miile care circulă, anual, în spaţiul european", a mai spus ea.
 
Oficialii danezi au trimis o alertă după ce au sesizat neconcordanţe cu privire la actele unui abator, a anunţat Kim Sigsgaard, un oficial al Administraţiei veterinare şi alimentare din Danemarca

Carnea de cal a fost trimisă din Danemarca în Italia, care a fost la rândul ei anunţată de aceste nereguli cu privire la acte, a mai spus Kim Sigsgaard.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Mediu, Hrana şi Afaceri Rurale din Marea Britanie a declarat că nu există nicio legătură între posibilele fraude cu actele care au însoţit marfa şi etichetarea cărnii de cal ca fiind carne de vită.

Scandalul privind carnea de cal s-a amplificat la începutul săptămânii trecute, când compania britanică de congelare Findus a recunoscut că, de aproximativ şase luni, există probleme cu pachete de carne care ar fi trebuit să fi fost de vită şi care erau livrate de producătorul francez Comigel.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close