x close

Sute de case evacuate din calea inundaţiilor provocate de furtună în Marea Britanie

de D.G.    |    31 Dec 2015   •   09:12
Sute de case evacuate din calea inundaţiilor provocate de furtună în Marea Britanie 817 foto: freeimages.com/St.Mattox
Ploile torenţiale şi vijeliile cauzate de furtuna Frank care au lovit nordul Marii Britanii marţi seara au dus la evacuarea a sute de case iar mii de oameni au rămas fără electricitate, informează Agerpres.

Zonele cele mai afectate până în prezent sunt Irlanda de Nord, Scoţia şi nordul Angliei, potrivit presei locale.

Furtuna a provocat, de asemenea, ravagii în traficul local. Un pod de piatră din secolul al XVIII-lea din Tadcaster, (North Yorkshire) s-a prăbuşit şi un altul din Scoţia a fost distrus din cauza inundaţiilor, relatează bbc.com.

În acelaşi timp, zborurile aeriene din Irlanda de Nord au fost afectate din cauza furtunii care a înregistrat viteze ale vântului de apropae 100 de kilometri pe oră, iar copacii răsturnaţi de vânt au blocat sute de drumuri.

Printre zonele afectate de inundaţii se afla şi marile oraşe York, Leeds şi Manchester.

Agenţia de Mediu din Marea Britanie anunţase ieri după-amiază trei avertismente de inundaţii severe, 46 avertismente de inundaţii şi 84 de alerte de inundaţii pentru Anglia şi Ţara Galilor.

De asemenea, agenţia a avertizat că ploaia va continua să cadă în nordul Angliei şi că există în continuare potenţial de inundţţii semnificative în special în Cumbria, comitat din nord-vestul Angliei, una dintre zonele cel mai grav afectate de inundaţii.

'Ţara s-a confruntat de la începutul lunii decembrie cu o perioadă neobişnuită de vreme severă şi inundaţii', a declarat agenţia de mediu, citată de Xinhua.

Mai mult de 6.700 de case au fost inundate iar nivelul râurilor a ajuns în ultima săptămână la recorduri maxime în nordul Angliei.

'Echipele agenţiei de mediu continuă să lucreze non-stop în condiţii dificile. Vremea rămâne extrem de severă, volumul ploilor ameninţând să provoace în continuare inundaţii în Cumbria şi Yorkshire, chiar şi de Anului Nou. Îndemnăm comunităţile şi vizitatorii, în special din Cumbria, să se pregătească şi să nu se plimbe sau să conducă autovehicule prin apele de la inundaţii', a declarat Craig Woolhouse, director de management al incidentelor din cadrul Agenţiei de Mediu.

Un sat din Scoţia a fost izolat de ape şi echipajele de pompieri au utilizat bărci pentru a salva locuitorii de la 30 proprietăţi, potrivit presei locale.

Totodată, peste 3.000 de case din Scoţia au rămas fără electricitate. În aceeaşi situaţie s-au aflat şi circa 20.000 de case şi întreprinderi din Irlanda de Nord. Companiile de electricitate au avertizat că ar putea fi afectate pe parcursul acestor inundaţii şi case din alte zone, mai notează agenţia Xinhua.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati