Antena 3 CNN Externe Sute de mii de contribuabili, victime ale piratării datelor

Sute de mii de contribuabili, victime ale piratării datelor

Sute de mii de contribuabili, victime ale piratării datelor
18 Aug 2015   •   11:42

Serviciile fiscului american au anunțat luni că sute de mii de contribuabili americani, mai mult decât s-a estimat inițial, au fost victime ale piratării datelor, relatează AFP, preluat de Agepres. 

erviciul pentru Venituri Interne (IRS — Internal Revenue Service) a precizat într-un comunicat că declarațiile fiscale a aproximativ 220.000 de contribuabili au putut fi furate după o piratare deja identificată în luna mai care a vizat 111.000 de persoane. Tentative nereușite de atacuri cibernetice au fost comise asupra conturilor a aproximativ alte 170.000 de persoane.

'IRS va trimite scrisori în zilele următoare unui număr de aproximativ 220.000 de contribuabili pentru a-i informa cu privire la un posibil acces la informațiile lor' existente pe un site numit 'Get Transcript'.

'Ca măsură suplimentară de prudență, IRS va trimite de asemenea scrisori către 170.000 de adrese în care îi informează pe contribuabili că conturile lor personale ar putea fi în pericol chiar dacă hoții de identitate nu au reușit în eforturile lor de piratare a site-ului', se arată în comunicat.

IRS nu a indicat dacă are suspiciuni cu privire la originile acestor atacuri. În luna mai, surse apropiate anchetei făceau o legătură între Rusia și această acțiune de piratare informatică.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close