Antena 3 CNN Externe Sute de mii de oameni au vizitat Parisul în noaptea muzeelor

Sute de mii de oameni au vizitat Parisul în noaptea muzeelor

Sute de mii de oameni au vizitat Parisul în noaptea muzeelor
Sursa foto: Paris
04 Oct 2009   •   16:03

Sute de mii de oameni au ieşit în stradă la Paris de noaptea muzeelor. Obiectivele turistice au fost deschise toată noaptea şi s-au umplut repede cu localnici sau turişti. De departe, punctul de atracţie a fost Turnul Eiffel dar şi două expoziţii de artă organizate în parcurile din capitala franceză.

Sutele de mii de oameni au împânzit străzile şi obiectivele turistice ale capitalei franceze. Turiştii şi localnicii au vrut să profite de programul prelungit al principalelor atracţii pariziene.

Sub sloganul "Noaptea albă a muzeelor!" toate monumentele, muzeele şi parcurile au fost deschise pe parcursul nopţii. Turnul Eiffel a fost luminat exact ca în perioada sărbătorilor de Crăciun, aşa că a fost locul principal de promenadă pentru majoritatea parizienilor şi turiştilor.

Un alt punct de atracţie a fost piaţa din faţa primăriei, unde a fost montat un ecran uriaş pe care s-au putut viziona lucrarile mai multor artisti contemporani.

Caterala gotică Notre Dame a fost şi ea la mare căutare. Pe unele străzi au fost amenajate expoziţii de picturi cu vânzare. Expoziţii de artă au mai fost organizate în două mari parcuri, iar francezii au stat ore întregi la rând pentru a putea intra. Organizatorii spun că noaptea albă a muzeelor a fost un real succes. Niciun obiectiv de atracţie nu a dus lispă de vizitatori iar totul s-a încheiat abia la ivirea zorilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Noaptea Muzeelor paris
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close