Antena 3 CNN Externe Sute de muncitori au leşinat într-o fabrică H&M din Cambodgia

Sute de muncitori au leşinat într-o fabrică H&M din Cambodgia

Sute de muncitori au leşinat într-o fabrică H&M din Cambodgia
29 Aug 2011   •   16:10

Aproape trei sute de muncitori din Cambodgia au leşinat într-o fabrică de îmbrăcăminte săptămâna trecută din cauza condiţiilor neprielnice de muncă. Acesta nu este primul incident de acest fel, dar este cel care a determinat conducerea lanţului H&M să pornească o anchetă.

Tot săptămâna trecută mai mulţi muncitori s-au prăbuşit la pământ în timp ce lucrau într-o fabrică de lângă Phnom Penh, care furnizează haine pentru firma suedeză. Două zile mai târziu, 284 de muncitori au leşinat la M&V International Manufacturing din provincia Kompong Chhnang.

Optzeci şi şase de muncitori s-au îmbolnăvit marţi, urmaţi de alţi 198 joi. Peste o sută de persoane au fost internate în spital.

Reprezentanţii sindicali au dat vina pe condiţiile din fabrică, muncitorii confruntându-se cu dureri de cap, ameţeli şi insuficienţe respiratorii. Aceştia mai spu că în fabrici era "foarte cald şi mirosea urât de la canalizare".

Şeful poliţiei, Ly Virak, a spus însă că incidentul a avut loc din cauza isteriei în masă. "Când un muncitor a leşinat, ceilalţi s-au simţit brusc rău şi ei", a declarat acesta pentru Reuters.

H&M a anunţat că a pornit o anchetă: "Suntem conştienţi de problemele de acolo şi vom ancheta ce s-a întâmplat". Compania a mai spus că guvernul, autorităţile locale şi Organizaţia Internaţională de Muncă a ONU "nu au găsit cauze plauzibile până acum".

Printre alte firme de renume care îşi produc bunurile în Cambodgia se numără Marks and Spencer, Tesco, Next şi Inditex, proprietarul Zara.

×
Subiecte în articol: H&M cambodgia muncitor lesin
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close