Antena 3 CNN Externe Sute de oameni şi-au băgat capetele în nisip, protestând faţă de ignorarea încălzirii globale la G20

Sute de oameni şi-au băgat capetele în nisip, protestând faţă de ignorarea încălzirii globale la G20

Sute de oameni şi-au băgat capetele în nisip, protestând faţă de ignorarea încălzirii globale la G20
Sursa foto: Foto: Twitter/ Dallas Kilponen
de S.T.    |    14 Noi 2014   •   13:14

Aproximativ 400 de australieni şi-au îngropat capetele în nisip pe o plajă din Sidyney pentru a protesta faţă de refuzul premierului Tony Abbott de a include chestiunea încălzirii globale pe agenda de lucru a Summitului G20 din acest weekend, relatează independent.co.uk.

Premierul australian a dat publicităţii o declaraţie în care a spus că "locurile de muncă şi creşterea economică" ar trebui să reprezinte chestiunile principale ce vor fi discutate la Summitul G20 din acest weekend, nu "ceea ce s-ar putea întâmpla peste 16 ani" ca urmare a încălzirii globale. 

Pe plaja Bondi din Sydney, aproximativ 400 de bărbaţi, femei şi copii au săpat gropi în nisip şi şi-au îngropat capetele în ele, protestând faţă de refuzul lui Tony Abbott de a discuta şi analiza chestiuni urgente şi importante.

În iulie, Australia a devenit una dintre puţinele ţări din lume care a adoptat o măsură contrară eforturilor comune depuse de statele lumii împotriva încălzirii globale, abrogând o taxă care fusese instaurată anterior pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră.

Summitul G20 va avea loc în perioada 15-16 noiembrie în oraşul australian Brisbane.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close