Antena 3 CNN Externe Sute de persoane au protestat la Paris faţă de o posibilă intervenţie militară în Siria

Sute de persoane au protestat la Paris faţă de o posibilă intervenţie militară în Siria

Sute de persoane au protestat la Paris faţă de o posibilă intervenţie militară în Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    29 Aug 2013   •   23:40

Mai multe sute de persoane din rândul pacifiştilor, militanţilor de stânga pro-Assad şi kurzilor s-au adunat, joi seară, la Paris, pentru a protesta faţă de o eventuală acţiune militară occidentală în Siria, informează AFP, citată de Mediafax.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, 250 de protestatari s-au strâns în centrul capitalei la chemarea Mişcării pentru Pace, o organizaţie pacifistă apropiată istoric de Partidul comunist.

„O intervenţie militară nu ar permite poporului sirian să-şi recapete securitatea. Războiul este o insecuritate permanentă!", a declarat Guillaume du Souich, copreşedinte al Mişcării pentru Pace.

„Se repetă aceleaşi greşeli care au fost făcute în ultimii 10 ani", a completat Christophe Ventura, responsabilul internaţional al Partidului de Stânga.

Pacifiştii şi militanţii de stânga au cerut implementarea planului Annan, după numele fostului mediator internaţional şi secretar general al ONU Kofi Annan, care prevede mai ales încetarea focului între diferitele părţi siriene pentru a deschide calea unui dialog politic.

„În Siria, în prezent, există laicitate împotriva terorismului jihadist. Acesta este ultimul bastion al laicităţii în Orientul Mijlociu, ceea ce nu place multor ţări din jur", declarat Omran Alkhatib, preşedintele Adunării pentru Siria, o asociaţie ce îl susţine pe preşedintele Bashar al-Assad.

Alte manifestaţii la chemarea Mişcării pentru Pace au avut loc simultan în mai multe alte oraşe din Franţa printre care Marsilia, Lyon şi Toulouse.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close