Antena 3 CNN Externe SUTE de persoane PLUTESC ÎN DERIVĂ pe două banchize. Operaţiunea de salvare este în desfăşurare

SUTE de persoane PLUTESC ÎN DERIVĂ pe două banchize. Operaţiunea de salvare este în desfăşurare

SUTE de persoane PLUTESC ÎN DERIVĂ pe două banchize. Operaţiunea de salvare este în desfăşurare
Sursa foto: Foto: RT/@skrabans
29 Mar 2013   •   15:59

Peste 500 de persoane, printre care se află femei şi copii, au rămas în derivă pe două sloiuri imense de gheaţă, pe Marea Baltică, la o distanţă de circa 700 de metri de ţărmurile Letoniei, anunţă serviciile de urgenţă de la Riga, preluate de RT.

O operaţiune masivă de salvare a fost declanşată şi este în curs de desfăşurare în Golful Riga. Mai multe elicoptere şi nave ale marinei militare sunt implicate în această misiune.
Condiţiile meteo nefavorabile şi valurile înalte îngreunează eforturile de salvare.

Conform primelor rapoarte de la faţa locului, 500 de persoane se aflau pe o banchiză în zona plajei Vakarbulli, iar alte 43 erau captive pe un alt gheţar plutitor, pe plaja Majori. Din ultimele informaţii reiese că aproape 200 de persoane au fost deja salvate şi aduse pe mal.

Imagine din satelit / @meteozinas

Ministerul Leton de Urgenţe a făcut un nou apel la cetăţeni să nu se aventureze pe gheaţa instabilă. Mulţi dintre cei rămaşi în larg au profitat de vremea frumoasă şi au ieşit la pescuit sau la plimbări de promenadă pe marea îngheţată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de urgenţă, Victoria Sembele, a spus pentru postul TVNET că situaţia este CRITICĂ, vântul bate cu putere, iar cele mai multe bărci implicate în operaţiunea de salvare sunt ambaracaţiuni destinate apelor continentale şi nu sunt pregătite pentru condiţiile mai puţin prielnice ale mării.
Una dintre banchize s-a îndepărtat la 4 kilometri de mal, elicopterele fiind singurele mijloace de salvare.


×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close