Antena 3 CNN Externe Sute de pompieri se luptă cu incendiile devastatoare din Grecia şi Turcia (VIDEO)

Sute de pompieri se luptă cu incendiile devastatoare din Grecia şi Turcia (VIDEO)

Sute de pompieri se luptă cu incendiile devastatoare din Grecia şi Turcia (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
22 Aug 2010   •   22:40

Imagini de infern în Grecia şi în Turcia. Sute de pompieri se luptă în cele două ţări pentru ca incendiile să nu se extindă. Vântul puternic face, însă, ca eforturile oamenilor să fie zadarnice.

Imaginile surprinse pe insula grecească Evia par desprinse dintr-un film de groază. Flăcările, combinate cu vântul de până la 70 de kilometri pe oră, au făcut ca incendiul să se extindă cu repeziciune. În zonă au fost trimişi 100 de pompieri şi 34 de maşini speciale. Mai multe case au fost distruse, iar flăcările ameninţau un cartier de blocuri de pe insulă.

Oficialii au încercat să trimită în zonă elicoptere şi avioane pentru stingerea incendiilor, dar aparatele de zbor nu au putut decola din cauza vijeliei. În cele din urmă, când focul a ajuns la câţiva zeci de metri de locuinţe, direcţia vântului s-a schimbat, iar flăcările nu au mai ajuns în zonele intens populate.

Incendii şi în Turcia. Zeci de oameni au fost evacuaţi de urgenţă din cauza unui foc puternic izbucnit în pădure din estul ţării. Localnicii au fost adăpostiţi în oraşele vecine. Ei au fost, însă, nevoiţi să-şi lase totul în casele ameninţate de flăcări. 500 de pompieri, susţinuţi de 12 avioane şi elicoptere, au fost mobilizaţi împotriva focului, care s-a propagat sub efectul vântului puternic.



Antena 3

×
Subiecte în articol: incendiu padure sate turcia pompieri vant flacari
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close