Antena 3 CNN Externe Suveranul Pontif a condus ceremonialul Drum al Crucii

Suveranul Pontif a condus ceremonialul Drum al Crucii

Suveranul Pontif a condus ceremonialul Drum al Crucii
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
07 Apr 2012   •   12:29

Zeci de mii de credincioşi au asistat, în Vinerea Mare, la ceremonialul Drum al Crucii din centrul Romei, condus de Papa Benedict al XVI-lea.

Suveranul Pontif a urmărit cei 14 paşi ai ritualului de pe o platformă amplasată pe muntele Palatin, fiind vizibil obosit după vizitele din Mexic şi Cuba, de luna trecută.

La finalul drumului, Sfântul Părinte a preluat crucea de lemn şi a adresat un mesaj emoţionant familiilor credincioase ce asistau la ceremonie.

Papa Benedict al XVI-lea a prezidat ceremonia Drumul Crucii din Vinerea Mare, în faţa a sute de mii de credincioşi. Ritualul comemorează simbolic traseul lui Iisus până la răstignire. Sfântul Părinte s-a adresat celor prezenţi la slujba religioasă din centrul Romei.

În Filipine, mii de credincioşii au celebrat într-un mod inedit Vinerea Mare. Peste 10 persoane au fost ţintuite pe cruci şi li s-au bătut cuie în palme şi în picioare, pentru a reproduce scena răstignirii lui Iisus.

Suveranul Pontif va conduce ,astăzi, şi ceremonia din Sâmbata cea Mare, iar, duminică, va binecuvânta credincioşii la slujba de Înviere.




×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close