Antena 3 CNN Externe Tabăra de vară ONU, atacată în Fâşia Gaza

Tabăra de vară ONU, atacată în Fâşia Gaza

Tabăra de vară ONU, atacată în Fâşia Gaza
29 Iun 2010   •   15:54

 

 

Peste 20 de persoane cu măşti au vandalizat o tabără de vară ONU pentru copii în Gaza, incediiind sau distrugând corturile, jucăriile şi o piscină de plastic.

Acesta este cel de-al doilea atac în doar o lună. Deşi nu a existat o asumare a responsabilităţii pentru atac, extremiştii islamişti au acuzat anterior agenţia ONU că îi corupe pe tinerii palestinieni cu programul său de vară cu jocuri, sporturi şi lecţii despre drepturile omului pentru 250.000 de copii.

Principalul concurent al ONU în organizarea taberelor de vară este mişcarea islamică Hamas, care susţine că are grijă de 100.000 copii.

Taberele Hamas preda islamul şi marşul militar, alături de înot sau echitaţie.

ONU a anunţat că circa 24 de persoane mascate au atacat tabăra din centrul Gazei, una din zecile de locaţii ONU de pe teritoriul palestinian.

Atacatorii au legat un paznic neînarmat, apoi au incediat două corturi şi gardul, după care au distrus piscina, jucăriile şi toboganul.

John Ging, şeful local al ONU, a calificat atacul ca fiind laş şi demn de dispreţ, iar locaţia va fi reconstruită repede.

Poliţia Hamas a condamnat atacul şi declara că va ancheta evenimentul, deşi aceasta este acuzată de analişti internaţionali tocmai de organizarea atacului.

Ging declara că atacul este ultimul semn al nivelului crescând de extremism în Gaza. El sublinia că aceasta oferă argumente suplimentare pentru urgenţa schimbării circumstanţelor care generează asemenea extremism.

Ging a cerut de multe ori ridicarea blocadei de trei ani asupra Gaza de către Israel şi Egipt, argumentând că sancţiunile afectează în principal persoanele obişnuite.

Anul trecut, un parlamentar Hamas a organizat o campanie contra programului de vară al ONU.

 

 

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza miscarea Hamas
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close