Antena 3 CNN Externe Taberele de sinistraţi din Haiti, inundate de ploile puternice (VIDEO)

Taberele de sinistraţi din Haiti, inundate de ploile puternice (VIDEO)

Taberele de sinistraţi din Haiti, inundate de ploile puternice (VIDEO)
Sursa foto: sinistrati
20 Mar 2010   •   11:02

Sutele de mii de oameni rămaşi fără locuinţe în Haiti, după cutremurul din 12 ianuarie, trec acum prin noi încercări din cauza vremii. După o noapte în care a plouat în continuu, taberele de sinistraţi s-au umplut de noroi, iar unii din ei au fost nevoiţi să-şi caute, din nou, alt adăpost.

Aceasta nu a fost prima ploaie de la cutremur şi nici cea mai puternică. Dar a durat foarte mult. Mai mulţi sinistraţi, din cei peste 1.300.000, au norocul să fie adăpostiţi în corturi străine, primite ca ajutoare. Adăposturile improvizate de localnici, în schimb, nu au rezistat averselor.

Taberele amenajate la repezeală s-au umplut de bălţi şi noroi, deoarece nimeni nu se gândise la un sistem de canalizare. Localnicii au încercat să sape cu mâinile goale, canale prin noroi, pentru a scăpa de apa care se infiltrează peste tot.

Doar copiii continuă să se joace, neştiutori, prin noroi. Cei mari sunt de-a dreptul îngroziţi la gândul că ploaia ar putea reveni. Guvernul susţine că-i vor muta pe locuitorii taberelor mai ameninţate în cinci aşezări, bine construite, unde vor fi apăraţi de ploi şi replici seismice. Dar până acum nu s-a deschis niciuna din noile tabere promise. Iar timpul nu are prea multă răbdare: adevăratul anotimp al ploilor începe în aprilie, iar atunci potopul ar putea face noi victime.



Antena 3


×
Subiecte în articol: haiti cutremur locuinte corturi sinistrati
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close