Antena 3 Externe Tablou de Magritte, restituit de hoţi, pentru că nu au găsit cumpărători

Tablou de Magritte, restituit de hoţi, pentru că nu au găsit cumpărători

06 Ian 2012   •   22:44
Tablou de Magritte, restituit de hoţi, pentru că nu au găsit cumpărători
Sursa foto: Foto: afp.com

Pentru că nu au reuşit să găsească cumpărători, hoţii responsabili pentru furtul unui tablou al pictorului suprarealist belgian René Magritte, au decis să restituie muzeului lucrarea. Aceasta a fost furată în 2009 din Muzeul René-Magritte de Bruxelles, informează AFP.
   
Lucrarea "Olympia", un nud al Georgettei Magritte, soţia artistului, a fost furată în septembrie 2009, de nişte bărbaţi care au intrat în casa în care a locuit pictorul, transformată în muzeu. În timpul jafului, doi angajaţi ai muzeului, dar şi doi turişti japonezi au fost imobilizaţi.
   
După doi ani de încercări, hoţii şi-au dat seama că nu vor avea succes cu această vânzare şi au luat decizia bună de a returna lucrarea. Un necunoscut a contactat un expert care lucra cu asiguratorii tabloului, propunându-i să îi restituie lucrarea fără a pune alte condiţii, a spus André Garitte, custodele muzeului.
   
"Au înţeles în mod sigur că nu puteau să-l vândă, pentru că era prea cunoscut", a explicat acesta. "Din acest motiv, pictura îi încurca şi au decis să se debaraseze de ea. Din fericire, nu au distrus-o", a adăugat acesta, menţionând şi că ancheta în acest caz continuă, dorindu-se prinderea hoţilor.
   

×
Subiecte în articol: tablou Bruxelles muzeu

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close