Antena 3 CNN Externe Tablou de Magritte, restituit de hoţi, pentru că nu au găsit cumpărători

Tablou de Magritte, restituit de hoţi, pentru că nu au găsit cumpărători

Tablou de Magritte, restituit de hoţi, pentru că nu au găsit cumpărători
Sursa foto: Foto: afp.com
06 Ian 2012   •   22:44

Pentru că nu au reuşit să găsească cumpărători, hoţii responsabili pentru furtul unui tablou al pictorului suprarealist belgian René Magritte, au decis să restituie muzeului lucrarea. Aceasta a fost furată în 2009 din Muzeul René-Magritte de Bruxelles, informează AFP.
   
Lucrarea "Olympia", un nud al Georgettei Magritte, soţia artistului, a fost furată în septembrie 2009, de nişte bărbaţi care au intrat în casa în care a locuit pictorul, transformată în muzeu. În timpul jafului, doi angajaţi ai muzeului, dar şi doi turişti japonezi au fost imobilizaţi.
   
După doi ani de încercări, hoţii şi-au dat seama că nu vor avea succes cu această vânzare şi au luat decizia bună de a returna lucrarea. Un necunoscut a contactat un expert care lucra cu asiguratorii tabloului, propunându-i să îi restituie lucrarea fără a pune alte condiţii, a spus André Garitte, custodele muzeului.
   
"Au înţeles în mod sigur că nu puteau să-l vândă, pentru că era prea cunoscut", a explicat acesta. "Din acest motiv, pictura îi încurca şi au decis să se debaraseze de ea. Din fericire, nu au distrus-o", a adăugat acesta, menţionând şi că ancheta în acest caz continuă, dorindu-se prinderea hoţilor.
   

×
Subiecte în articol: tablou Bruxelles muzeu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close