Antena 3 Externe Taifunul Talas a părăsit Japonia: Au murit cel puţin 37 de persoane, iar 50 sunt date dispărute

Taifunul Talas a părăsit Japonia: Au murit cel puţin 37 de persoane, iar 50 sunt date dispărute

de Antena3.ro    |    05 Sep 2011   •   09:08
Taifunul Talas a părăsit Japonia:  Au murit cel puţin 37 de persoane, iar 50 sunt date dispărute
Sursa foto: Foto: AP/ Agerpres
Update 23.00 - Potrivirt ultimului bilanţ dat publicităţii, cel puţin 37 de persoane au murit şi alte peste 50 au fost date dispărute, în urma taifunului Talas care a afectat Japonia, relatează AFP.

Taifunul Talas, care a părăsit teritoriul Japoniei, a provocat moartea a cel puţin 25 de oameni, în timp ce 50 sunt daţi dispăruţi în vestul ţării, informează AFP. Echipele de intervenţie au reluat luni căutările în Japonia după trecerea taifunului.
   
Ploile torenţiale provocate de acest ciclon, care a atins coastele nipone sâmbătă, au cauzat revărsarea unor râuri, inundaţii şi alunecări de teren, care au luat mai multe clădiri, inclusiv case de locuit.
   
Acest ciclon este cel mai mortal din Japonia după cel din octombrie 2004, care s-a soldat cu aproape 100 de morţi.
   
"Ne străduim să aducem situaţia sub control. Electricitatea este întreruptă şi distrugerea drumurilor împiedică vehiculele noastre să intre în zonele sinistrate", a explicat un reprezentant al pompierilor din oraşul Tanabe, din prefectura Wakayama (centru-vest), cea mai afectată de taifun.
   
La Nachikatsuura, un pod feroviar a fost luat de ape, imaginile prezentate de televiziuni arătând copaci rupţi, case distruse şi maşini izbite de ziduri.
  
Primarul acestei localităţi, Shinichi Teramoto, în vârstă de 58 de ani, a plătit un tribut greu în timp ce conducea pe teren operaţiunile de intervenţie: casa sa a fost inundată, iar soţia şi fiica sa de 24 de ani au fost date dispărute, chiar în ziua logodnei tinerei.
   
Duminică, acest taifun venit din Oceanul Pacific a părăsit arhipelagul nipon şi evoluează în Marea Japoniei, dar ploile şi rafalele de vânt au rămas violente după trecerea sa, îngreunând operaţiunile de intervenţie. Întrucât puterea sa a scăzut, Talas a fost retrogradat, devenind depresiune tropicală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close