Antena 3 CNN Externe Tailanda: Şeful Cămăşilor Roşii, împuşcat de un lunetist în cap

Tailanda: Şeful Cămăşilor Roşii, împuşcat de un lunetist în cap

Tailanda: Şeful Cămăşilor Roşii, împuşcat de un lunetist în cap
Sursa foto: lider camasile rosii
14 Mai 2010   •   01:36

Mii de protestatari anti-guvernamentali care ocupă centrul Bangkokului au promis că vor lupta până la moarte după ce un general renegat care a condus aripa paramilitară a mişcării a fost împuşcat în cap de un lunetist al armateri.
Generalul Khattiya Sawasdipol, 59 de ani, ofiţer suspendat care era responsabil pentru baricadele Cămăşilor Roşii din capitala tailandeză, a fost împuşcat pe când acorda un interviu pentru The New York Times.
Cel puţin o persoană a fost ucisă şi opt rănite când a izbucnit violenţa după ce armata a arătat că impune o blocadă asupra cartierului unde demonstranţii au cerut demisia guvernului.
Cabinetul, care a renunţat la oferta anterioară de a organiza alegeri anticipate, a declarat stare de urgenţă în 17 provincii ?conduse? de Cămăşile Roşii-susţinători ai fostului premier Thaksin Shinawatra. Marea Britanie şi SUA şi-au închis ambasadele din Bangkok.
Generalul Khattiya vorbea presei când armata a înconjurat baricadele cu maşini blindate. El arăta că este convins că trupele vor ataca pe întuneric.
90 de minute mai târziu, când s-a întunecat, a fost împuşcat pe când vorbea cu un reporter.
Analiştii cred că aceasta este o tentativă clară de decapitare a conducerii militare a protestarilor şi un mesaj clar că dacă nu se negociază , se pot aştepta la consecinţe extreme.
Weng Tojirakarn, lider al acestora, arăta că demonstranţii nu vor ceda.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close