Antena 3 CNN Externe Cel puțin 36 de persoane au murit și peste 70 sunt încarcerate în cel mai grav accident feroviar petrecut în Taiwan

Cel puțin 36 de persoane au murit și peste 70 sunt încarcerate în cel mai grav accident feroviar petrecut în Taiwan

Cel puțin 36 de persoane au murit și alte 70 sunt încarcerate după ce un tren a deraiat vineri, într-un tunel din estul Taiwanului, a anunţat poliţia feroviară.

Cel puțin 36 de persoane au murit și peste 70 sunt încarcerate în cel mai grav accident feroviar petrecut în Taiwan
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    02 Apr 2021   •   10:38

Accidentul reprezintă cel mai grav dezastru feroviar din ultimele patru decenii. 

Trenul, un transport expres care mergea de la Taipei la Taitung, și care transporta mulți turiști și oameni care se îndreptau spre casă la începutul unui weekend prelungit, a ieșit de pe șine într-un tunel la nord de Hualien, în estul Taiwanului, au declarat pompierii.

Potrivit salvatorilor, trenul transporta aproximativ 350 de persoane. Pe de altă parte, presa din Taiwan a relatat că foarte multe persoane stăteau în picioare în momentul accidentului, motiv pentru care aceștia au fost pur și simplu aruncați în toate părțile. 

Mai mult de 40 de persoane au ajuns deja la spital, altele fiind în curs de transportare către unitățile medicale. Potrivit salvatorilor, aproximativ 70 de persoane se află încarcerate în tren. 

Între 80 și 100 de persoane au fost deja evacuate din primele patru vagoane ale trenului, în timp ce ultimele patru vagoane ale trenului sunt complet ”deformate” și sunt extrem de greu de accesat. 

Agenția oficială de știri a declarat că un camion „care nu era parcat corespunzător” a fost suspectat că a alunecat în calea trenului. Pompierii au arătat, de asemenea, o imagine a ceea ce părea a fi epava camionului care stătea lângă trenul deraiat, scrie Reuters

 

×
Subiecte în articol: Taiwan
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close