Antena 3 CNN Externe Taiwan plănuieşte să creeze un cartier special pentru prostituate

Taiwan plănuieşte să creeze un cartier special pentru prostituate

Taiwan plănuieşte să creeze un cartier special pentru prostituate
07 Apr 2011   •   12:56

Guvernul din Taiwan a anunţat joi că vrea să creeze un Cartier Roşu, pentru ca tranzacţiile pentru sex să poată fi controlate şi pentru ca drepturile prostituatelor să fie protejate.

În baza acestei propuneri, prostituatele ar putea obţine licenţe pentru a lucra în zonele autorizate şi ar fi sancţionate dacă şi-ar vinde serviciile în alte locuri, la fel ca şi clienţii lor.

În prezent, prostituatele riscă trei zile de închisoare şi amenzi de până la 1.000 de dolari dacă sunt prinse că oferă servicii sexuale, în timp ce clienţii lor scapă nepedepsiţi.

Un sondaj realizat la cererea guvernului anul trecut a arătat că 76,5% dintre respondenţi erau în favoarea legalizării condiţionate a prostituţiei, în timp ce 14,5% doreau interzicerea şi 7,6% îşi doreau legalizarea necondiţionată.

Autorităţile au renunţat la un plan iniţial de a permite deschiderea de bordeluri fără să fie în aceeaşi zonă, pentru că ar fi fost prea dificil să le controleze.

Deşi nu există o cifră oficială despre industria sexului din Taiwan, estimările arată implicarea a sute de mii de persoane şi generarea a miliarde de dolari anual.



×
Subiecte în articol: Taiwan prostitutie
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close