Antena 3 CNN Externe ”Talibanii nu văd femeile ca ființe umane”, mărturia unei foste prezentatoare TV, care a fugit din Afganistan

”Talibanii nu văd femeile ca ființe umane”, mărturia unei foste prezentatoare TV, care a fugit din Afganistan

Masooma Gholamy, fostă prezentatoare TV în Afganistan, a povestit care este situația femeilor din țară. Ea a explicat că talibanii nu le privesc ca ființe umane.

”Talibanii nu văd femeile ca ființe umane”, mărturia unei foste prezentatoare TV, care a fugit din Afganistan
Sursa foto: Getty Images/ Sam Tarling
de Cerasela Stafie    |    11 Noi 2021   •   14:42

„A fost foarte dificil pentru o femeie să aibă un loc de muncă în Afganistan chiar și înainte de talibani. Însă după ce ei s-au întors la putere lucrurile s-au înrăutățit dramatic. Nu mai putem munci”, a povestit Masooma Gholamy, potrivit Euronews.

Femeia, înainte ca talibanii să preia puterea în Afganistan, prezenta știrile pentru televiziunea Tamadon TV din Kabul. Ulterior, și-a luat cei trei copii și a fugit din țară.

Tatăl celor mici nu trăiește alături de ei. Separarea a fost cauzată de tensiunile provocate de locul de muncă al acesteia. Ea a mai explicat că talibanii nu ar fi permis niciodată ca o femeie să lucreze în văzul lumii.

Gholany se consolează cu gândul că cei trei copii ai ei sunt în siguranță și spune că, în timp ce acordă interviul, cei mici se joacă într-un parc din Atena.

„Temerile mele sunt pentru familia mea din Afganistan. În regiunea în care locuiam toată lumea știa că sunt jurnalistă. Am lucrat timp de 7 ani și, mai rău, am fost și prezentatoare TV”, a mărturisit ea.

„Toată lumea știa iar acum multe persoane din cartier țin partea talibanilor și le dau informații. Sunt îngrijorată pentru toată lumea, dar mai ales pentru părinții mei”, a adăugat.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close