Antena 3 CNN Externe Talibani: Olanda va fi atacată de un grup jihadist dacă nu renunţă la politica anti-islamistă

Talibani: Olanda va fi atacată de un grup jihadist dacă nu renunţă la politica anti-islamistă

Talibani: Olanda va fi atacată de un grup jihadist dacă nu renunţă la politica anti-islamistă
Sursa foto: Foto: topnews.in
18 Oct 2010   •   15:03

Talibanii au avertizat din nou Guvernul olandez, care beneficiază de susţinerea partidului de extremă dreapta (PVV) al lui Geert Wilders, în legătură cu un posibil "atac" în cazul "intensificării" politicii împotriva islamului, potrivit cotidianului Volkskrant, citat de AFP.
   
"În cazul în care Olanda îşi intensifică politica anti-islam, cu siguranţă va face obiectul unui atac al unui grup jihadist", a declarat Zabiullah Mujahed, prezentat ca purtătorul de cuvânt al talibanilor pentru vestul şi nordul Afganistanului, într-un interviu publicat de cotidianul olandez de stânga Volkskrant.
   
Noul Guvern olandez, condus de liberalul Mark Rutte şi format dintr-o coaliţie minoritară a liberalilor cu creştin-democraţii, a încheiat un acord cu partidul antiislam PVV.
   
Acesta din urmă obţine, în schimbul susţinerii acordate Guvernului în Parlament, o înăsprire a legislaţiei privind străinii şi în special interzicerea vălului islamic integral.
   
Mujadeh afirmă că dacă Wilders ajunge să "manipuleze" Parlamentul olandez pentru a introduce noi legi antiislam, "nu există nicio îndoială că musulmanii din alte ţări vor întreprinde acţiuni pentru a-şi ajuta fraţii şi surorile musulmani".
   
Geert Wilders, al cărui proces pentru incitare la ură rasială şi discriminare faţă de musulmani s-a deschis la 4 octombrie, vrea stoparea imigraţiei provenind din ţările musulmane.
   
"Suntem foarte prudenţi în relaţiile noastre cu Olanda", a subliniat totuşi Mujadeh: "este prima ţară care a decis să pună capăt ocupaţiei în ţara noastră".
   
Problema menţinerii trupelor în Afganistan a condus la căderea Guvernului olandez la 20 februarie.
   
Din cauza lipsei unui acord în cadrul Guvernului, misiunea nu va fi înnoită, contrar dorinţelor NATO.
   

×
Subiecte în articol: talibani Olanda atac islam avertizare NATO trupe
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close