Antena 3 CNN Externe Talibanii vor permite plecarea din Afganistan a 200 de civili americani

Talibanii vor permite plecarea din Afganistan a 200 de civili americani

Autorităţile talibane au fost de acord să permită plecarea din Afganistan, după încheierea operaţiunilor de evacuare, a 200 de civili americani şi cetăţeni de alte naţionalităţi cu zboruri charter de pe aeroportul din Kabul.

Talibanii vor permite plecarea din Afganistan a 200 de civili americani
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    09 Sep 2021   •   10:19

Talibanii au fost forţaţi să permită plecările de către Zalmay Khalilzad,reprezentantul special al SUA, a mai spus un oficial, care a dorit să rămână anonim.

Oficialul nu a putut spune dacă acești americani și cetățeni din țări terțe s-au aflat printre persoanele blocate de mai multe zile în Mazar-i-Sharif din cauză că nu au avut permisiunea de a decola, potrivit The Jerusalem Post.

Anunțul vine la 2 zile după ce insurgenții au anunțat noul guvern interimar, alcătuit, în majoritate, de bărbați paștun, printre care teroriști căutați internațional. 

Plecarea va avea loc joi, și este poate o încercare a talibanilor de a arăta că promisiunile lor de a guverna cu moderație nu sunt în van.

Acesta este primul zbor internațional de pe aeroportul din Kabul de când talibanii au revenit la putere la mijlocului lunii august.

Operațiunile de evacuare s-au încheiat în noaptea de 30 august.

Peste 122.000 de oameni au fost scoși din țară până la această dată. 

Președintele Biden a spus că între 100 și 200 de oameni au rămas în urmă, și că se lucrează la evacuarea lor, pe sol sau prin aer.

×
Subiecte în articol: Afganistan talibani Kabul aeroport SUA evacuare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close