Antena 3 CNN Externe Talibani ucişi într-un atac cu drone

Talibani ucişi într-un atac cu drone

Talibani ucişi într-un atac cu drone
06 Aug 2015   •   22:35

Cel puțin cinci rebeli talibani au fost uciși joi de o dronă americană într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, au declarat responsabili de securitate locali.

"Cel puțin cinci militanți au fost uciși într-un atac de dronă", a declarat un responsabil al acestor servicii, scrie Agerpres.

Lovitura a avut loc în regiunea Lawra Mandi din Waziristan Nord, o regiune tribală la frontiera cu Afganistanul devenită refugiu pentru talibani de la căderea regimului lor la Kabul în 2001.

Această regiune este în general interzisă jurnaliștilor locali și străini, fiind dificil să se verifice bilanțul și identitatea victimelor din surse independente.

Sub presiunea Washingtonului, armata pakistaneză a lansat în iunie anul trecut o operațiune aeriană și la sol în această regiune, după un atac mortal al talibanilor contra aeroportului din Karachi (sud).

Armata și-a intensificat operațiunile după măcelul comis în decembrie anul trecut de talibani, care au ucis 153 de persoane dintre care 134 de copii într-o școală din Peshawar (nord-vest), amintește France Presse.

×
Subiecte în articol: Afganistan talibani drona SUA
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close