Antena 3 CNN Externe Talibanii ameninţă: Le vom tăia degetele celor care vor îndrăzni să voteze în Afganistan

Talibanii ameninţă: Le vom tăia degetele celor care vor îndrăzni să voteze în Afganistan

Talibanii ameninţă: Le vom tăia degetele celor care vor îndrăzni să voteze în Afganistan
Sursa foto: talibani
19 Aug 2009   •   11:24

Afganii se pregătesc pentru alegerile prezidenţiale, iar desfăşurarea scrutinului se anunţă a fi mai dificilă decât se credea. Talibanii ameninţă că vor arunca în aer secţiile electorale şi că îi vor tortura pe cei care vor îndrăzni să voteze, informează Le Figaro.
Potrivit ameninţărilor din partea talibanilor, persoanele prinse cu cerneală pe degete (semn că au votat), vor fi torturate şi li se vor tăia degetele.
?Nici o persoană din Afganistan nu ar trebui să participe la acest eveniment organizat de americani, menit să păcălească oamenii. Trebuie să-l boicotăm, să facem să eşueze acest complot al inamicilor islamului?, se arată în comunicatul talibanilor citat de Le Figaro.

Alegerile prezidenţiale de joi vor avea loc într-un context extrem de tensionat, sub ameninţările şi tirul rachetelor talibane. Marţi, palatul prezidenţial din Kabul, capitala Afganistanului, a fost lovit de o rachetă. La scurt timp, o a doua rachetă a lovit sediul Poliţiei din capitala afgană. Cele două atacuri nu s-au soldat, însă, cu victime.

Sâmbătă, în Kabul a avut loc cel mai mare atac din februarie şi până în prezent. Şapte oameni au murit atunci, iar alte câteva zeci au fost rănite, în urma unei explozii care a avut loc pe o stradă pe care se află ambasada americană, dar şi sediul mai multor companii importante.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close