Antena 3 CNN Externe Talibanii au dat publicităţii un clip cu soldatul american răpit

Talibanii au dat publicităţii un clip cu soldatul american răpit

Talibanii au dat publicităţii un clip cu soldatul american răpit
Sursa foto: soldat american
20 Iul 2009   •   04:45

Soldatul american Bowe Bergdahl, de 23 de ani, a fost luat prizonier în Afganistan acum mai bine de trei săptămâni, iar talibanii au emis duminică o înregistrare video cu acesta.
Ras în cap şi evident emoţionat, acesta cere trupelor americane să se întoarcă acasă.
Purtătorul de cuvânt al armatei americane de la Kabul a condamnat videoul ca fiind propagandă şi o înclcare ale regulilor războiului.
În înregistrarea de 28 de minute, publicată pe internet, Bergdahl descrie războiul ca fiind "foarte dur" şi spune că este nerăbdător să înveţe despre islam. Apoi răpitorii îi cer să citească mesajul.
?Către compatrioţii mei americani care au aici persoane iubite, care ştiu cum e să le ducă dorul, aveţi puterea să faceţi guvernul să îi aducă acasă. Vă rog, vă rog, aduceţi-ne acasă pentru a ajunge unde ne este locul şi nu aici, unde ne pierdem timpul şi vieţile, preţioasa noastră viaţă pe care am putea-o folosi în ţara noastră. Vă rog, aduceţi-ne acasă?, afirma soldatul.
El mai arată că se teme că nu va ajunge acasă şi spune că îi este dor de familie şi vrea să se însoare cu iubuta sa.
Purtătorul de cuvânt al armatei SUA de la Kabul, Jon Stock, a confirmat că prizonierul american este soldatul dat dispărut la o bază americană din provincia Paktika pe 30 iunie.

Circumstanţele răpirii lui Bergdahl rămân neclare. Armata susţine că a fost răpit din afara permetrului unei baze, alături de trei afgani. În video, soldatul arată că a fost capturat după ce a rămas în urma unei patrule.

Orice plan de salvare a soldatul ar fi complicat, dacă, aşa cum cred mulţi, acesta a fost dus în Pakistan.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close