Antena 3 CNN Externe Talibanii din Pakistan ameninţă că vor ataca obiective indiene

Talibanii din Pakistan ameninţă că vor ataca obiective indiene

Talibanii din Pakistan ameninţă că vor ataca obiective indiene
22 Noi 2012   •   12:22

Talibanii din Pakistan au ameninţat că vor ataca ţinte din India pentru a răzbuna execuţia lui Mohammad Ajmal Kasab, ultimul supravieţuitor al grupului terorist responsabil pentru atentatele din Mumbai, din 2008, care au ucis 166 de persoane.

Kasab a fost spânzurat ieri, în mare secret, având în vedere relaţiile sensibile dintre India şi Pakistan, ambele cu arsenal nuclear.

"Am decis să atacăm obiective indiene în semn de răzbunare pentru moartea lui Ajmal Kasab", spune un reprezentant al talibanilor, Ehsanullah Ehsan.
Acesta a mai adăugat că a cerut autorităţilor indiene trupul camaradului.

"Dacă nu ne trimit trupul, nouă sau familiei sale, vom captura indieni şi nu le vom returna niciodată cadavrele. Indienii reprezintă de-acum o ţintă, oriunde s-ar afla în lume", a mai spus Ehsan.

Talibanii menţin legături strânse cu Al Qaeda şi sunt priviţi ca cea mai mare ameninţare la adresa securităţii din Pakistan. Aceştia sunt responsabili pentru mai multe atentate sinucigaşe din interiorul ţării.

Kasab a fost judecat şi i s-au imputat 86 de capete de acuzare. Dosarul de urmărire penală a avut peste 11.000 de pagini.
El a fost găsit vinovat, printre altele, de crimă şi acţiuni îndreptate împotriva statului indian.

A fost prima sentinţă capitală dată în India, după 2004.

×
Subiecte în articol: talibani pakistan india Al Qaeda
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close