Antena 3 CNN Externe Talibanii revendică atacul terorist din Kabul

Talibanii revendică atacul terorist din Kabul

Talibanii revendică atacul terorist din Kabul
21 Ian 2018   •   15:59

Rebelii talibani au revendicat duminică atacul lansat sâmbătă seara de un comando armat în hotelul de lux Intercontinental din Kabul, în cursul căruia cel puţin şase persoane au fost ucise, relatează AFP.

"Ieri seară, hotelul Intercontinental a fost atacat. Atacul a fost efectuat de cinci dintre mujahedinii noştri în căutare de martiraj", a declarat purtătorul de cuvânt al rebelilor talibani, Zabiullah Mujahid, într-un comunicat difuzat prin e-mail.

În ziua atacului, aici a avut loc o conferinţă de experţi în domeniul tehnologiei informatice, printre participanţii la eveniment figurând numeroşi oficiali guvernamentali.

Comandoul de atacatori a pătruns sâmbătă seara în hotelul popular în rândul afganilor bogaţi şi a început să tragă spre clienţi şi personal înainte de a se retrage la etaje luând ostatici. De asemenea, atacatorii au dat foc hotelului.

Atacul s-a încheiat după mai bine de 12 ore, după ce au fost eliminaţi toţi atacatorii.

Potrivit unui bilanţ provizoriu, şase persoane au fost ucise -cinci afgani şi o femeie străină a cărei naţionalitate nu este precizată.

"Atacul s-a încheiat, toţi atacatorii au fost ucişi; 126 de persoane au fost salvate dintre care 41 de străini", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, potrivit căruia au fost patru atacatori.

Purtătorul de cuvânt al rebelilor talibani afirmă din partea sa că hotelul era "plin de invadatori americani şi de alte naţionalităţi" şi că în atac au fost ucişi "zeci" dintre ei.

Anterior, Ministerul de Interne afgan acuzase de atac reţeaua Haqqani, afiliată talibanilor şi suspectată de mult timp de legături cu serviciul secret pakistanez. "Potrivit informaţiilor noastre, atacul a fost organizat de reţeaua teroristă Haqqani, care beneficiază de sanctuare în afara Afganistanului", potrivit unui comunicat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: talibani Afganistan atac terorist
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close