Antena 3 CNN Externe Un tânăr de 23 de ani a murit după ce a mâncat o felie de pizza comandată online. Ultima sa întrebare a fost: "Oare o să mor?"

Un tânăr de 23 de ani a murit după ce a mâncat o felie de pizza comandată online. Ultima sa întrebare a fost: "Oare o să mor?"

Un tânăr de 23 de ani a murit după ce a mâncat o felie de pizza comandată online, în Marea Britanie. Ancheta arată că bărbatul folosise Google pentru a se asigura că poate consuma produsul fără probleme.

Un tânăr de 23 de ani a murit după ce a mâncat o felie de pizza comandată online. Ultima sa întrebare a fost: "Oare o să mor?"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    10 Ian 2024   •   21:37

James Atkinson, în vârstă de 23 de ani, împreună cu doi colegi de apartament, au comandat online trei pizza cu pui tikka masala, cartofi prăjiți și alte feluri de mâncare indiană de la restaurantul Dadyal din Newcastle.

La aproximativ o oră după ce a consumat mai puțin de o felie de pizza, tânărul a sunat singur la ambulanță când și-a dat seama că suferise o reacție alergică.

Când au sosit paramedicii, pacientul speriat i-a întrebat: "Oare o să mor?".

Curând, Atkinson a intrat în șloc anafilactic, nu a mai putut respira și și-a pierdut cunoștința în momentul în care a fost transferat în ambulanță. Cu toate eforturile de resuscitare depuse de medici, James Atkinson a murit la spital, potrivit Daily Mail.

Conform declarațiilor din anchetă, în iulie 2020, tânărul absolvent al Universității Newcastle, originar din Leeds, căutase pe Google pentru a verifica dacă pizza cu curry putea conține nuci, înainte ca prietenii să dea comanda online.

"A spus ceva despre faptul că nu era sigur de pizza... La început am crezut că poate nu-i place"

Colegii săi, Luke Isley, 26 de ani, și Robert Raistrick, 27 de ani, au depus mărturie despre acea noapte tragică petrecută în casa lor din Jesmond, Anglia.

Isley, care lucrează tot în IT, a declarat că nu crede că Atkinson a menționat alergia la arahide atunci când a plasat comanda pe aplicație, nici nu a contactat restaurantul direct.

La doar 30 de secunde după ce a început prima felie de pizza cu pui tikka masala, victima și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce mânca, potrivit lui Isley: "A spus ceva despre faptul că nu era sigur de pizza... La început am crezut că poate nu-i place. Când a menționat prima dată despre nuci, atunci eu și Rob am intrat în panică."

"Când ne uitam la opțiunile de meniu, James menționase dacă tipul de pizza ar putea conține nuci. James a folosit computerul pentru a vedea dacă acel tip de curry conține nuci.", a mai spus Isley.

Robert Raistrick, dezvoltator de software, a spus că Atkinson a început brusc să se simtă rău după ce a început să mănânce pizza: "Era îngrijorat că îl furnicau buzele, deci era conștient."

O ambulanță a sosit rapid, iar colegul lor a fost transportat la Royal Victoria Infirmary, unde s-au făcut eforturi pentru a fi resuscitat. Din păcate, a murit la 40 de minute după sosirea la spital.

×
Subiecte în articol: a murit pizza Marea Britanie James Atkinson
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close