Antena 3 CNN Externe Atentat într-o mănăstire de lângă Moscova: un tânăr s-a aruncat în aer în gimnaziul lăcașului de cult. Primele imagini de la fața locului

Atentat într-o mănăstire de lângă Moscova: un tânăr s-a aruncat în aer în gimnaziul lăcașului de cult. Primele imagini de la fața locului

Un tânăr de 18 ani absolvent al unei școli ortodoxe s-a aruncat în aer luni, într-o mănăstire situată la sud de Moscova.

Atentat într-o mănăstire de lângă Moscova: un tânăr s-a aruncat în aer în gimnaziul lăcașului de cult. Primele imagini de la fața locului
de Adrian Iclozan    |    13 Dec 2021   •   10:01

În urma deflagrației au fost rănite 12 persoane, conform surselor locale. 

Tânărul absolvent "a intrat în gimnaziul mănăstirii Vvedenskiy Vladychniy (foto) din orașul Serpuhov, regiunea Moscova, și s-a aruncat în aer", a anunțat Ministerul rus de Interne.

Inițial, autoritățile au indicat doar doi răniți după explozie: atacatorul și un minor de 15 ani.

Autoritățile au confirmat că atacatorul a supraviețuit detonației dispozitivului pe care îl avea asupra sa.

El urma să fie interogat de anchetatori.

Motivația sa nu este momentan cunoscută.

Școala a fost între timp evacuată iar informațiile despre eventuale alte victime urmează să fie "clarificate", a indicat ministerul rus.

Tass relatează că atacatorul intenționa să detoneze bomba în timpul rugăciunilor de dimineață, însă dispozitivul s-a activat la intrarea în mănăstire.

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiev, nu a confirmat numărul răniților, dar a spus că niciunul nu a suferit leziuni care să-i pună viața în pericol.

Presa rusă a difuzat imagini cu mașini de poliție și ambulanțe prezente în apropierea clădirii unde s-a produs explozia.

Comitetul rus de Investigații, structura care se ocupă de delictele majore, a anunțat că și-a trimis ofițerii la locul atacului.

Ridicată în 1360, mănăstirea Vvedensky Vladychniy se află la aproximativ 100 de kilometri  sud de Moscova și adăpostește o școală pentru elevi cu vârste între 7 și 16 ani.

Atacurile în școlile din Rusia s-au intensificat în ultimii ani, reamintește presa internațională.

În septembrie, un student de la Universitatea din Perm a deschis focul în campus și a ucis șase persoane.

El a fost capturat viu de către autorități, după ce a fost împușcat.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close