Antena 3 CNN Externe Un tânăr rom a murit în Cehia, după ce polițiștii s-au așezat cu genunchii pe gâtul lui, ca în cazul George Floyd

Un tânăr rom a murit în Cehia, după ce polițiștii s-au așezat cu genunchii pe gâtul lui, ca în cazul George Floyd

Un tânăr rom a murit, sâmbătă, în Cehia, într-o ambulanță, după ce trei agenți de poliție i-au presat gâtul timp de mai multe minute. Comunitatea romă compară moartea acestuia cu cea a afro-americanului George Floyd. Poliția, în schimb, susține că tânărul a murit din cauza unei supradoze de droguri

Un tânăr rom a murit în Cehia, după ce polițiștii s-au așezat cu genunchii pe gâtul lui, ca în cazul George Floyd
Sursa foto: Captura Youtube
de Mia Lungu    |    21 Iun 2021   •   19:01

Imagini cu un tânăr rom în timp ce este imobilizat în Teplice, Cehia, au devenit virale pe rețelele sociale. Din imagini se vede cum un polițist stă cu genunchiul pe gâtul tânărului care țipă, iar alți doi ofițeri îl ajută să îl imobilizeze și să îl încătușeze.

Tânărul a murit în ambulanța chemată chiar de polițiști, potrivit Romea.cz și Expats.

Ulterior, poliția cehă a anunțat că tânărul ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri și nu din cauza acțiunii polițiștilor. Reprezentanții forțelor de ordine susțin că tânărul era recalcitrant și se bătea cu un alt bărbat, fapt ce ar fi necesitat intervenția poliției.

"Autopsia ordonată de instanță a decedatului a exclus o legătură cu intervenția care a precedat arestarea suspectului. Potrivit raportului preliminar al autopsiei, bărbatul a fost suspectat că ar fi ingerat o substanță străină, cum ar fi amfetamine, iar în timpul autopsiei s-au găsit modificări patologice în arterele coronare ale inimii ", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al poliției, Daniel Vítek."

Reprezentanții comunității rroma din Cehia denunță, însă, tratamentul aplicat tânărului și asemănă intervenția agenților de poliția cu cea a ofițerilor din SUA care l-au ucis pe George Floyd.

×
Subiecte în articol: tanar rom a murit Cehia politistii George Floyd
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close