Antena 3 CNN Externe Tânăra Malala, primită de preşedintele Barack Obama la Casa Albă

Tânăra Malala, primită de preşedintele Barack Obama la Casa Albă

Tânăra Malala, primită de preşedintele Barack Obama la Casa Albă
Sursa foto: Foto: tv2.no
12 Oct 2013   •   09:34
Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, care a supravieţuit unei tentative de asasinare în urmă cu un an, a fost primită vineri de către preşedintele american Barack Obama şi soţia sa Michelle, în Biroul Oval de la Casa Albă, relatează AFP, conform Mediafax.
Fiica cea mai mare a cuplului Obama, Malia, de asemenea a fost prezentă la această întalnire. 
"Statele Unite se alătură oamenilor din Pakistan pentru a celebra curajul Malalei şi hotărârea ei de a promova dreptul tuturor fetelor de a merge la şcoală şi de a realiza propriile dorinţe", a anunţat Casa Albă într-un comunicat, adăugând "salutăm eforturile Malalei pentru realizarea acestor dorinţe".
Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, care militează pentru dreptul la educaţie, a obţinut miercuri prestigiosul Premiu Saharov al Parlamentului European, a anunţat preşedintele PE, Martin Schulz. Preşedinţii grupurilor politice din PE au ales în unanimitate să îi ofere acest premiu tinerei care, în urmă cu un an, a fost ţinta unui atentat comis de talibani din cauza faptului că a militat în favoarea educaţiei fetelor.
La 9 octombrie 2012, adolescenta a supravieţuit în urma unui atac al talibanilor, la Mingora, oraş din Valea Swat, în nord-vestul Pakistanului, unde în perioada 2007-2009 insurgenţii au impus versiunea lor radicală a legii islamice.
 

×
Subiecte în articol: Barack Obama michelle obama Casa Alba
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close