Antena 3 Externe Tânără UCISĂ de propriul tată, în faţa a 300 de oameni, în numele "onoarei"

Tânără UCISĂ de propriul tată, în faţa a 300 de oameni, în numele "onoarei"

01 Mai 2013   •   18:05
Tânără UCISĂ de propriul tată, în faţa a 300 de oameni, în numele "onoarei"

O tânără din Afganistan a fost ucisă chiar de tatăl ei, în faţa a 300 de persoane, după ce a fost acuzată că şi-a dezonorat familia fugind de la soţul ei, scrie Daily Mail.

Potrivit Amnesty International, tânăra, pe care o chema Halima şi avea între 18 şi 20 de ani, era mama a doi copii.

Femeia ar fi fugit cu un văr în timp ce soţul ei era în Iran. Zece zile mai târziu, el a adus-o înapoi la familia ei din Kookchaheel, în districtul Aabkamari, în nord-vestul Badghis.

După ce s-a sfătuit cu bătrânii satului, tatăl tinerei a luat deciza de a o executa. Halima a fost împuşcată mortal, în public, pe 22 aprilie.

Femeile afgane nu numai că se confruntă cu violenţa familiei în numele "onoarei", ci drepturile lor sunt frecvent încălcate din cauza tradiţiilor şi a sistemului informal de justiţie.

Potrivit Comisiei Afgane Independente pentru Drepturile Omului (The Afghanistan Independent Human Rights Commission), peste 4.000 de cazuri de violenţă împotriva femeilor au fost raportate în perioada Martie - Octombrie a anului trecut.


Foto credit: Daily Mail

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close