Antena 3 CNN Externe Tancuri siriene au intrat într-o zonă demilitarizată de la graniţa cu Israel

Tancuri siriene au intrat într-o zonă demilitarizată de la graniţa cu Israel

Tancuri siriene au intrat într-o zonă demilitarizată de la graniţa cu Israel
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
04 Noi 2012   •   10:17

Armata israeliană a anunţat că a depus plângere la ONU după ce trei tancuri siriene au intrat sâmbătă dimineaţă în zona demilitarizată dintre cele două ţări aflată pe platoul Golan, relatează AFP.
   
"Trei tancuri siriene au intrat în zona demilitarizată din apropierea centrului platoului Golan iar forţele armate israeliene au depus o reclamaţie pentru încălcare la ONU", a explicat armata într-un comunicat.
   
O purtătoare de cuvânt a precizat pentru AFP că incidentul s-a produs sâmbătă dimineaţă la o anumită distanţă de poziţiile israeliene de pe platou. "Nu ştiu la câţi kilometri, însă nu foarte aproape de frontieră", a declarat aceasta.
   
Conform presei israeliene, tancurile au intrat în satul Beer Ajam la sud-est de Qouneitra pentru a combate rebelii care luptă împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad.
   
Conform radioului public israelian, armata a ridicat nivelul de alertă după incident, însă purtătorul de cuvânt militar a refizat să comenteze această informaţie.
   
Siria a fost oficial în stare de război cu Israel în 1967 care a preluat în cadrul războiului de Şase Zile o parte din platoul Golan.
   
În urma unui acord încheiat între cele două state în 1974 aproximativ 1.200 de membrii neînarmaţi ai Forţei Naţiunilor unite înzestrată cu observarea respectării păcii (FNUOD) patrulează în zona de separere cu o mărime între 3 şi 6 kilometri.
   
În iulie, Israelul lansase deja o reclamaţie în faţa secretarului general al ONU Ban Ki-moon pentru a denunţa infiltrarea unor soldaţi sirieni în zona demilitarizată.

×
Subiecte în articol: tancuri Siria Israel granita forte armata
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close