Antena 3 Externe Tancurile s-au retras, dar încă nu e pace. Războiul de lângă noi nu s-a încheiat

Tancurile s-au retras, dar încă nu e pace. Războiul de lângă noi nu s-a încheiat

de S.T.    |    07 Oct 2015   •   14:19
Tancurile s-au retras, dar încă nu e pace. Războiul de lângă noi nu s-a încheiat

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a salutat miercuri ceea ce a numit "un veritabil armistițiu" în estul separatist al țării sale, dar a ținut să precizeze că războiul încă nu s-a încheiat, transmite AFP.

"Asistăm la o acalmie totală în această primă săptămână din octombrie. Nu mai este doar o încetare a focului, ci un veritabil armistițiu. Totuși, încă nu este pace, războiul nu s-a încheiat", a declarat șeful statului ucrainean, într-un discurs la Institutul Militar din Kiev.

Armata ucraineană și rebelii au anunțat miercuri încheierea procesului de retragere a tancurilor și a pieselor de artilerie cu un calibru mai mic de 100 mm de pe linia frontului în regiunea Lugansk, una dintre cele două provincii separatiste aflate parțial sub controlul rebelilor proruși. Conform acordului, aceste categorii de arme, inclusiv tancurile, nu mai trebuie să se regăsească pe o porțiune de cel puțin 15 kilometri de o parte și de alta a liniei frontului.

Un proces similar de retragere a acestor arme va începe pe 18 octombrie în Donețk, cealaltă provincie separatistă.

Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat în cele 17 luni de confruntări cu peste 8.000 de morți.

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close