Antena 3 CNN Externe Ţânţarii au omorât mai mulţi poliţişti decât rebelii maoşiti, în statul indian Jhharkhand

Ţânţarii au omorât mai mulţi poliţişti decât rebelii maoşiti, în statul indian Jhharkhand

Ţânţarii au omorât mai mulţi poliţişti decât rebelii maoşiti, în statul indian Jhharkhand
23 Feb 2010   •   15:57

Peste 100 de poliţişti care au luptat împotriva rebelilor maoişti în statul Jharjhand din estul Indiei au murit din cauza malariei în ultimii doi ani, a anunţat o organizaţie a poliţiştilor. Aceasta a menţionat pentru BBC că "ţânţarii au omorât mai mulţi ofiţeri decât au reuşit rebelii".

Forţele paramilitare şi ale poliţiei au fost staţionate în tabere forestiere pentru operaţiuni împotriva maoiştilor. Rebelii vor un regim comunist în mai multe regiuni din India pe care le controlează şi peste 6.000 de oameni au murit în 20 de ani de lupte.

Un oficial al poliţiei din Jharkhand a declarat că peste 15 poliţişti au murit din cauza malariei în taberele din junglă în ultimele patru luni. "Ne luptăm şi cu malaria, nu doar cu rebelii maoişti. Ţânţarii sunt mai letali decât maoiştii şi suntem mai vulnerabili la atacurile lor", a declarat Akhlieshwar Pandey pentru BBC.

Oficialii spun că vor fi luate măsuri pentru a echipa trupele cu medicamente şi loţiuni anti-malarie. În prezent, câţiva poliţişti şi-au vândut proprietăţile pentru a strânge bani să se trateze la spitale private. Mii de oameni mor din cauza malariei în India în fiecare an.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: India malarie tantari
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close