Antena 3 CNN Externe Țara care mai are benzină pentru o singură zi | Premierul a cerut un ajutor de 75 de milioane de dolari

Țara care mai are benzină pentru o singură zi | Premierul a cerut un ajutor de 75 de milioane de dolari

Noul prim-ministru din Sri Lanka spune că ţara mai are rezerve de carburant pentru o zi. Ţara din Oceanul Indian se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii 70 de ani.

Țara care mai are benzină pentru o singură zi | Premierul a cerut un ajutor de 75 de milioane de dolari
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2022   •   17:08

Într-un discurs televizat, Ranil Wickremesinghe a declarat că naţiunea are nevoie urgentă de 75 de milioane de dolari în următoarele câteva zile pentru a plăti importurile esenţiale.

Economia naţiunii insulare a fost puternic afectată de pandemie, de creşterea preţurilor la energie şi de o politici populiste de reducere a taxelor, potrivit Mediafax.

Lipsa valutei străine şi o inflaţie în creştere au dus la o penurie severă de medicamente, combustibil şi alte produse de bază. "Am mers la mai multe staţii de carburanţi şi majoritatea erau închise.

În jurul orei 5.30 am riscat şi ne-am alăturat unei cozi la Townhall, care este staţia care furnizează de obicei combustibil pentru vehiculele guvernamentale. Era mai puţin aglomerat - dar coada a crescut treptat până la aproximativ 2 km lungime.

Am fost destul de norocoşi să primim combustibil în jurul orei 9.00, odată ce a fost livrat combustibilul", a declarat un localnic din capitala Colombo pentru BBC.

×
Subiecte în articol: Sri Lanka benzina criza economica carburant
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close