Antena 3 Externe Țara care mai are benzină pentru o singură zi | Premierul a cerut un ajutor de 75 de milioane de dolari

Țara care mai are benzină pentru o singură zi | Premierul a cerut un ajutor de 75 de milioane de dolari

de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2022   •   17:08
Țara care mai are benzină pentru o singură zi | Premierul a cerut un ajutor de 75 de milioane de dolari
Sursa foto: Getty Images

Noul prim-ministru din Sri Lanka spune că ţara mai are rezerve de carburant pentru o zi. Ţara din Oceanul Indian se confruntă cu cea mai gravă criză economică din ultimii 70 de ani.

Într-un discurs televizat, Ranil Wickremesinghe a declarat că naţiunea are nevoie urgentă de 75 de milioane de dolari în următoarele câteva zile pentru a plăti importurile esenţiale.

Economia naţiunii insulare a fost puternic afectată de pandemie, de creşterea preţurilor la energie şi de o politici populiste de reducere a taxelor, potrivit Mediafax.

Lipsa valutei străine şi o inflaţie în creştere au dus la o penurie severă de medicamente, combustibil şi alte produse de bază. "Am mers la mai multe staţii de carburanţi şi majoritatea erau închise.

În jurul orei 5.30 am riscat şi ne-am alăturat unei cozi la Townhall, care este staţia care furnizează de obicei combustibil pentru vehiculele guvernamentale. Era mai puţin aglomerat - dar coada a crescut treptat până la aproximativ 2 km lungime.

Am fost destul de norocoşi să primim combustibil în jurul orei 9.00, odată ce a fost livrat combustibilul", a declarat un localnic din capitala Colombo pentru BBC.

×
Subiecte în articol: Sri Lanka benzina criza economica carburant

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close