Antena 3 CNN Externe Țara în care canabisul se distribuie gratuit în gospodării

Țara în care canabisul se distribuie gratuit în gospodării

Guvernul thailandez va distribui gratuit un milion de plante de canabis în gospodăriile din întreaga țară, în luna iunie, pentru a marca o nouă regulă care le permite oamenilor să cultive canabis acasă.

Țara în care canabisul se distribuie gratuit în gospodării
Sursa foto: Pexels/Sharon McCutcheon
de Alexandra Ionescu    |    11 Mai 2022   •   16:55

Ministrul Sănătății, Anutin Charnvirakul, a anunțat această măsură într-o postare pe Facebook, în care a menționat că plantele de canabis vor fi cultivate pentru „uz casnic".

Noua regulă, care va intra în vigoare la 9 iunie, le va permite oamenilor să cultive plante de canabis acasă după ce vor notifica administrația locală, dar plantele vor trebui să fie folosite exclusiv în scopuri medicinale, notează CNN.

În plus, canabisul nu poate fi folosit în scopuri comerciale fără licențe suplimentare.

Măsura reprezintă cel mai recent pas în planul Thailandei de a promova canabisul drept cultură comercială. Aproximativ o treime din forța sa de muncă lucrează în agricultură, potrivit Băncii Mondiale.

Într-o regiune renumită pentru sancțiunile aspre pentru traficul de droguri, Thailanda a devenit în 2018 prima țară din Asia de Sud-Est care a legalizat canabisul pentru cercetare și utilizare medicală, informează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Thailanda canabis asia medicina
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close