Antena 3 CNN Externe Prima țară care a introdus carantina obligatorie împotriva variolei maimuțelor

Prima țară care a introdus carantina obligatorie împotriva variolei maimuțelor

Belgia a devenit prima țară care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile împotriva variolei maimuțelor - deoarece 14 țări confirmă acum focarele bolii virale și medicii avertizează asupra unei „creșteri semnificative” a cazurilor din Regatul Unit.

Prima țară care a introdus carantina obligatorie împotriva variolei maimuțelor
Sursa foto: Twitter / Dr. Chibuzo
de Alexandra Ionescu    |    22 Mai 2022   •   15:58

Cei care contractează virusul vor trebui acum să se autoizoleze timp de trei săptămâni, au spus autoritățile belgiene din sănătate, după ce au fost înregistrate trei cazuri în țară.

Infecțiile, dintre care prima a fost înregistrată vineri, sunt toate legate de un festival din orașul-port Anvers.

 Acesta vine în momentul în care medicii au avertizat că Regatul Unit se confruntă cu o creștere „semnificativă” a infecțiilor, iar răspunsul guvernului este „critic” în limitarea răspândirii acesteia.

Dr. Claire Dewsnap, președintele Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV, a mai spus că focarul ar putea avea un „impact masiv” asupra accesului la serviciile de sănătate sexuală în Marea Britanie.

Sajid Javid a dezvăluit ieri că alți 11 britanici au fost testați pozitiv pentru virus, ducând numărul total la 20.

Cazurile includ un copil britanic aflat în prezent într-o stare critică la un spital din Londra, în timp ce alte 100 de infecții au fost înregistrate în Europa.

Dr. Dewsnap a declarat pentru Sky News: „Răspunsul nostru este cu adevărat critic aici.

Dr Claire Dewsnap, președintele Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV, avertizează cu privire la o creștere „semnificativă” a infecțiilor în Regatul Unit în următoarele săptămâni.

„Vor fi mai multe diagnostice în săptămâna viitoare.

Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este că există infecții în toată Europa, așa că acest lucru s-a răspândit deja.

„Deja circulă în populația generală. Ar putea fi cifre cu adevărat semnificative în următoarele două sau trei săptămâni”.

În Marea Britanie, autoritățile oferă un vaccin împotriva variolei lucrătorilor din domeniul sănătății și altor persoane care ar fi putut fi expuse.

Portugalia are 14 cazuri confirmate și 20 de infecții suspectate. Și peste Atlantic, există două cazuri confirmate în Canada, cu 20 de cazuri suspecte.

Există cazuri și în Italia, Suedia, Belgia, Grecia, Germania, Țările de Jos, Franța, Israel, Elveția și Australia.

Organizația Mondială a Sănătății a spus că se așteaptă să identifice mai multe cazuri de variola maimuțelor, pe măsură ce extinde supravegherea în țările în care boala nu este de obicei găsită.

Până sâmbătă, au fost raportate 92 de cazuri confirmate și 28 de cazuri suspectate de variolă a maimuței din 12 state membre care nu sunt endemice pentru virus, a spus agenția ONU, adăugând că va oferi în următoarele zile îndrumări și recomandări suplimentare.

Până în prezent, nimeni nu a murit din cauza bolii virale.

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close