Antena 3 CNN Externe Țara care a condamnat la moarte 17 persoane pentru implicare în activităţi teroriste

Țara care a condamnat la moarte 17 persoane pentru implicare în activităţi teroriste

Țara care a condamnat la moarte 17 persoane pentru implicare în activităţi teroriste
Sursa foto: foto: Pixabay.com
12 Oct 2018   •   08:40

 Un tribunal militar din Egipt a condamnat la moarte, joi, 17 persoane găsite de vinovate de comiterea unor atentate cu bombe asupra unor biserici în 2016 şi 2017, atacuri soldate cu 74 de morţi, transmit Reuters şi AFP.

Agenţia de presă egipteană MENA a relatat că alte 19 persoane implicate în atacuri au primit închisoare pe viaţă, iar zece - pedepse cuprinse între 10 şi 15 ani de închisoare.

Atentatele au avut loc în decembrie 2016, în capitala Cairo, şi în aprilie 2017, în oraşele Tanta şi Alexandria, situate în nordul Egiptului.

În aprilie 2017, 46 de oameni au fost ucişi în atacuri sinucigaşe cu bombă asupra a două biserici creştine copte în Duminica Floriilor, în oraşul Tanta din Delta Nilului şi oraşul Alexandria din zona de coastă.

În decembrie 2016, 28 de oameni au fost ucişi într-un atac sinucigaş asupra unei capele din vecinătatea Catedralei Copte din Cairo.

Toate cele trei atacuri au fost revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Egiptul a fost scena unor atentate începând din 2013, când armata l-a dat jos de la putere pe preşedintele islamist Mohammad Morsi, primul lider al ţării ales în mod democratic, în urma protestelor împotriva regimului său care a creat disensiuni. Mai multe atacuri au vizat creştini şi biserici, în condiţiile în care grupări armate acuză comunitatea creştină că sprijină armata.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: condamnat moarte
Parteneri
Meteorologii au anunțat cât va ține frigul în România!
x close