Antena 3 CNN Externe Țara care a interzis mașinile negre și bijuteriile de aur

Țara care a interzis mașinile negre și bijuteriile de aur

Țara care a interzis mașinile negre și bijuteriile de aur
Sursa foto: Foto: pixabay.com
21 Ian 2019   •   16:40

Gurbangulî Berdîmuhamedov, președintele autocrat al Turkmenistanului, a instituit o serie de reguli absurde. Astfel, funcționarii publici nu au voie să se dea cu lac de unghii, să-și vopsească părul și să poarte bijuterii de aur. Ulterior, importul acestor produse a fost interzis și acum au dispărut complet din raioane.

Mai mult, Berdîmuhamedov a interzis mașinile de culoare neagră și le-a ordonat proprietarilor să le revopsească în alb sau într-o altă culoare deschisă, în caz contrar, vehiculul urmând a fi confiscat și trimis la fier vechi.

Cu toate că nu a fost dată nicio explicație oficială, iar legea ca atare nu a fost emisă, forțele de ordine s-au limitat la a pune în aplicare voința președintelui. 

Locuitorii Turkmenistanului par să fie obișnuiți cu ideile președinților, întrucât predecesorul lui Berdîmuhamedov, Saparmurat Niazov, și-a făcut statuie de aur care se rotea după soare, a redenumit zilele săptămânii și lunile anului după numele lui și al mamei sale și s-a autointitulat „părintele națiunii”, după ce și-a scos propria carte sfântă, potrivit Radio Free Europe.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close