Țara care va reduce impozitele pentru restaurante și serviciile de catering

10 Iun 2020   •   22:03
Țara care va reduce impozitele pentru restaurante și serviciile de catering pixabay

Bulgaria va reduce taxa pe valoarea adăugată pentru produsele restaurantelor și ale serviciilor de catering la 9% de la 20%, din iulie, pentru a ajuta industria afectată puternic în contextul pandemiei de coronavirus, anunță Reuters.

Reducerea se va aplica până în 2021, pentru a ajuta sectorul să se redreseze. Reducerea nu va fi aplicată băuturilor alcoolice, la care TVA rămâne 20%.

De asemenea, deputații au votat reducerea TVA la cărți, unele alimente pentru copii și la scutece, la 9%, din iulie până la sfârșitul anului viitor.

Planul a fost susținut de premierul Boyko Borissov luna trecută, în ciuda opoziției ministrului finanțelor. De asemenea, decizia a fost criticată de către economiști care spun că multe alte industrii vor solicita reduceri de impozite.

Economia Bulgariei este estimată să scadă cu 3% în 2020, conform prognozelor oficiale, în timp ce Comisia Europeană se așteaptă la o contracție de 7,2%.

TVA, stabilită la 20% pentru toate bunurile și serviciile, cu excepția hotelurilor, este principala sursă de venit a țării, care menține impozitul pe venit și impozitele la 10%.

Sursă: Mediafax
Parteneri
sati
x close