Antena 3 CNN Externe Țara care va reduce impozitele pentru restaurante și serviciile de catering

Țara care va reduce impozitele pentru restaurante și serviciile de catering

Bulgaria va reduce taxa pe valoarea adăugată pentru produsele restaurantelor și ale serviciilor de catering la 9% de la 20%, din iulie, pentru a ajuta industria afectată puternic în contextul pandemiei de coronavirus, anunță Reuters.

Țara care va reduce impozitele pentru restaurante și serviciile de catering
Sursa foto: pixabay
10 Iun 2020   •   22:03

Reducerea se va aplica până în 2021, pentru a ajuta sectorul să se redreseze. Reducerea nu va fi aplicată băuturilor alcoolice, la care TVA rămâne 20%.

De asemenea, deputații au votat reducerea TVA la cărți, unele alimente pentru copii și la scutece, la 9%, din iulie până la sfârșitul anului viitor.

Planul a fost susținut de premierul Boyko Borissov luna trecută, în ciuda opoziției ministrului finanțelor. De asemenea, decizia a fost criticată de către economiști care spun că multe alte industrii vor solicita reduceri de impozite.

Economia Bulgariei este estimată să scadă cu 3% în 2020, conform prognozelor oficiale, în timp ce Comisia Europeană se așteaptă la o contracție de 7,2%.

TVA, stabilită la 20% pentru toate bunurile și serviciile, cu excepția hotelurilor, este principala sursă de venit a țării, care menține impozitul pe venit și impozitele la 10%.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Bulgaria impozite
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close