Antena 3 CNN Externe Țara din Europa unde șoferii nu au voie să folosească navigația prin satelit. Amenda este uriașă

Țara din Europa unde șoferii nu au voie să folosească navigația prin satelit. Amenda este uriașă

O lege care a fost introdusă în urmă cu un an stabileşte o amendă uriașă pentru cei care utilizează navigaţia prin satelit în timpul condusului.

Țara din Europa unde șoferii nu au voie să folosească navigația prin satelit. Amenda este uriașă
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   11:01

Utilizarea navigatorului prin satelit la volan aduce o amendă de până la 1.000 de lire sterline, potrivit Codului Rutier din Marea Britanie.

"Este ilegal să țineți și să folosiți un telefon, un navigator prin satelit, o tabletă sau orice dispozitiv care poate trimite sau primi date, în timp ce conduceți sau ghidați o motocicletă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să utilizați un dispozitiv în mână din niciun motiv, fie online, fie offline.

De exemplu, nu trebuie să trimiteți mesaje text, să efectuați apeluri, să faceți fotografii sau videoclipuri sau să navigați pe web.", prevede legea, potrivit Adevărul.

Plasarea unui navigator prin satelit la linia ochilor, în timpul condusului, sau oriunde altundeva unde vederea asupra drumului din față poate fi redusă, ar putea fi văzută ca o infracțiune. 

Utilizarea echipamentului hands-free este, de asemenea, considerată că distrage atenția de la drum, şoferul putând fi pasibil de acuzația de conducere neglijentă.

Citeste şi: Un bucureştean a vândut o bucată de gresie pe post de telefon mobil. Cum a fost prins

Codul Rutier britanic prevede că parbrizele și geamurile trebuie menținute curate și fără obstacole.

Folosirea telefonului mobil, fie că este vorba pentru a efectua apeluri sau pentru a naviga prin intermediul unei aplicații de navigație prin satelit, la volan, poate duce la urmărirea penală şi o amendă uriaşă de până la 1.000 de lire sterline.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close